Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
През соца са конфискували добитъка на хората и са ги вкарали в ТКЗС-тата. Нищо не са създали. Същото са направили и с всички предприятия и заводи които сме имали. Чърчил го е казал. Комунизма свършва, когато свършат чуждите пари. За 15-20г. комунистите унищожиха всичкото богатство на държавата. После още 20г. на системи и накрая целия комунистически блок задружно фалира.
Само споделям мисли без лоши чувства.
По мое мнение-Да така е През соца са конфискували добитъка на хората и са ги вкарали в ТКЗС-тата но това не е вярно Нищо не са създали
Аз не съм привърженик на нито една система по принцип по убеждение съм за абсолютна монархия (но и тя има голям недостатък пример Фердинат -Борис 3)
Но има много положителни неща през соца. по памет според Евростат ли беше не помня точно преди сме били на около 30 място по стандарт а сега сме на седемдесето. Друго от около 230 държави мисля че само 2 или 3 са с по лош демогравски срив от нас сега . Както вървят нещата скоро България ще остане без хора за 25г.2милиона ги няма . Често ходя в северозападна България от ден на ден става се по страшно запустели къщи и артефакти от Соца.
Грешка е да се взима само 1,2,3, ....показатела от една система трябва да се гледа цялостно и най вече резултатите. Мисля че науката се нарича Макроикономика но само малцина хора могатат да я разберат а еденици приложат.