Здравейте,
Дони, много си прав, осъзнавам го. Знам какво искам, да не ми тровят пчелите, да не ми крадат кошерите. Относно цената на меда...... тук е доста сложно, макар и тук да има възможност за решение. Това НЯМА как да го постигна сам! Затова искам, желая, и т.н. обединение. Смятам, че една ЕДИННА пчеларска организация има много голям шанс да постигне (извоюва) пред МЗХ достойно и уважително отношение към сектора. Никога не съм се заблуждавал, надявал и каквото се сетиш да ме "сложат в султанския харем при девиците" (разбирай да ми плати някой за опрашване). Един арендатор в разговор искаше да му плащаме ние с мотива, че пчелите събирали мед от неговите ниви. За мен това е нечувана наглост. Дали е наясно с повишаването на добивите? При това в първоначалните варианти на наредбата беше написано, че това заплащане ще се дава: За занижени добиви, поради не използване на препарати за растителна защита. ЗАТОВА, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЕСТЯТ ПЧЕЛИТЕ В БЛИЗОСТ ДО НАСАЖДЕНИЯТА. За мен оттук следва: Трябва да има заплащане на пчеларите, ще имат разходи.
И сега това за което ме "стяга чепика". Защо всичко се решава "НА ТЪМНО" Защо никой в МЗХ не иска мнението на пчеларите.
Г-н Матеев, след създаването на КБП е доказал желанието си да участва в работните групи, и да защитава интересите на всички нас, занимаващи се с пчеларство!
С две думи, БОЛИ МЕ! Извинете за излиянието. Поздрави, Г. Георгиев