Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 211

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Колеги,на 18 си подадох документите за земеделски производител.Направи ми впечатление ,че в новите бланки е изписано земеделски стопани.Служителките не приемаха документите на колеги попълнили миналогодишни бланки на които е изписано земеделски производител. А като гледам в проектонаредбата е изписано земеделски производители!Та някой може ли да поясни производители ли сме или стопани и каква е разликата/ако сме стопани имаме ли право да продаваме или само да стопанисваме/?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Колеги,на 18 си подадох документите за земеделски производител.Направи ми впечатление ,че в новите бланки е изписано земеделски стопани.Служителките не приемаха документите на колеги попълнили миналогодишни бланки на които е изписано земеделски производител. А като гледам в проектонаредбата е изписано земеделски производители!Та някой може ли да поясни производители ли сме или стопани и каква е разликата/ако сме стопани имаме ли право да продаваме или само да стопанисваме/?
    Имате право да се разкарвате като маймуни от гише на гише докато разберете какви сте, защото имам чувството, че в тази държавичка се цели именно това. Да ни правят на маймуни.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    това е което знам
    Право на подпомагане имат земеделски стопани , които са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/ и които реално използват декларираните от тях земеделски земи.Правете разлика между земеделски стопанин и земеделски производител (ЗП).ЗП се регистрира по Наредба № 3 от 29.01.1999 г. и за него е необходим Булстат.За директни плащания на площ не е неоходимо да си ЗП.

23. (нова - ДВ, бр. 18 от 2006 г.) "Земеделски стопанин" е физическо или юридическо лице, което извършва земеделска дейност и чието земеделско стопанство е разположено на територията на страната.

24. (нова - ДВ, бр. 18 от 2006 г.) "Земеделско стопанство" са всички производствени единици, управлявани от земеделския стопанин и разположени на територията на страната.

----------------------------------
    1. (доп. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 96 от 2002 г.) "Земеделски производители" са физически и юридически лица, които произвеждат непреработена и/или преработена растителна и/или животинска продукция и продукция от риба и аквакултури, предназначена за продажба.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •