Ще избоя субсидията за крава за тази година ! ДЕМИНИМИС 100ЛВ ЗА РЕФЕРЕНТНА ДАТА190ЛВ, ЗА ОБВЪРЗАНА ПОДКРЕПА 250ЛВ ЗА СЕЛЕКЦИЯ 360ЛВ ЗА КВОТНО МЛЯКО И ГЛОВА ПО ОЩЕ 60ЛВ за паша 10дк по 30лв.НЕДЕИ ДА КАЗВАШ САМО ЕДНО ОТ ПЛАЩАНИЯТА ЗАЩОТО НЕ СИ ПРАВ.Ако не можеш да ги вземеш всички си е твои проблема ВАЖНОТО Е ,ЧЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯ ТАКАВА СУБСИДИЯ И КОЙТО Е ДЕЕН ГИ ПОЛУЧАВА! А ЗА ОВЦЕТЕ САМО ЩЕ СПОМЕНА ,ЧЕ ДО 50БРОЯ Е 98ЛВ А ЗА ОСТАНАЛИТЕ С ВКЛЮЧЕНА СЕЛЕКЦИЯ Е 160ЛВ ТАКА ЧЕ НЕ ДРЕМИ А ДЕИСТВАИ АКО ИМАШ ОВЦЕ.При пчеларите има само деминимис 7ЛВ Говоря за директни плащания.
Извинявам се че непълно цитирах данни .
Не участвам за никаква държавна програма защото нямам животни. Защо в първия си пост не обясни че на това имат право а дали могат да ги вземат е друг въпрос и че тези пари започнаха от 2015г. за обикновения човек отглеждащ с.с.животни. че животните трябва да само под селекция (в моя район от 2500 овце най много са 100-150 бр.) че за мляко трябва да е ферма 1 категория и да има изграден млекопункт (струващ хиляди левове) , че да зима тези пари дори да е пенсионер трябва де се самоосигурява и др. и др..
Още веднъж се извинявам ако съм те обидил но както аз не уточних конкретно така и ти го направи.
Исках да кажа че една баба на село отглеждаща 20 овце ще вземе около 900лв. и от тях ще върне част на държавата под форма на осигуровки.
В този пост който те раздразни толкова много аз писах че при пчеларите е многократно по малко. Парите за който говориш един обикновен селянин не може да ги вземе колкото и да е деен (трябва да е доста подплатен материално с имоти и сгради и животни от преди това) по твоята логика има пчеларски програми за хиляди левове това означава ли че не ги зимаме защото не сме деини и чакаме на деминимис 7ЛВ
Ние всички който отглеждаме селско стопанска продукция няма значение овце, крави ,пчели, домати, краставици и т.н. трябва да бъдем дотирани от държавата защото в по горните постове г-н. Матеев ясно обясни защо сме на границата на оцеляваме. И аз се радвам за обикновените хора отглждащи животни че за пръв път от 25 г. Демокрация взеха някакви що годе пари но болшинството не са взели тези пари за който ти казваш само защото имат право да земат.
Почти всяка седмица ходя в земеделската служба служебно повтарям обикновенните баби и дядовци не взимат пари за селекция , ливади . млечно направление за който ти говориш. В околните 20 села има само 3-4 ферми за мляко.Тук категорично не говоря за големи ферми и сериозни фермери отглеждащи по 100-200 крави и няколкостотин овце.
Имаше някъде цитат кога, защо и какъв е ефекта от спиране на субсидиите в Нова Зеландия. Която между другото като площ е почти колкото половин Европа ако не се лъжа.
Аз пък знам едно друго нещо. Какво е това раздаване на пари? Равен старт за всеки. Който го може - продължава, който не - вън от състезанието. Раздават едни пари на едни които се чудят вече какви коли, яхти, самолети и какви ли не изгъзии да си купуват, но не и да се използват по предназначение. Не казвам, че всички го правят, но повечето са тъй. Никакъв контрол. След като ги дават тези пари за говеда, овце, кози..... след това, защо тези животни не се поставят под наблюдение? Като гледам какви хилтаци вървят около пчелина ми. Умрели от глад, а тези хора вземат хей такива пари. Знам какъв ще е отговора. За по - бързо развитие. Да, да. Повярвах.
А тоя образ с ръчичките пак дойде. Който на един обикновен въпрос на Илиев изпадна в бяс.
Образа с ръчичките е навсякъде /като Левски е/. И е голям бързак, направо ме кефи.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))