Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 222 от 496 ПърваПърва ... 122172212220221222223224232272322 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,211 до 2,220 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вие гледате високите изкупни цени в други страни, но забравяте, че там средното ниво на заплатите е по-високо, и това предопределя по-високите изкупни цени. Не ви се вярва, че това е първопричината, но ДА, ТОВА Е ПЪРВОПРИЧИНАТА. Там също се е задействувала автоматиката на пазарната икономика и също е притиснала сектора НА ГРАНИЦАТА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО. Просто тази граница е на по-високо ниво от нашата, защото и нивото на заплатите е по-високо.

В тези страни обаче редовите пчелари СЪЩО СЕ ОПЛАКВАТ и най-неефективните от тях СЪЩО ФАЛИРАТ. Които обаче са ефективни успяват в бизнеса И СЕ РАЗРАСТВАТ. Тези процеси текат както при тях, така и при нас. Да сте чули случайно Бормалийски да се оплаква, или например Софрон Софрониев? В България също има ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ПЧЕЛАРИ, и те се РАЗРАСТВАТ и смело могат да се похвалят, че БИЗНЕСА ИМ ПРОЦЪФТЯВА.

Та цената на меда ли е виновна, или НИСКАТА ЕФЕКТИВНОСТ на мрънкащите пчелари?

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Аз съм свръх неефективен. Миналата година извадих за първи път мед и по груби сметки, един буркан ми струва към 250лв.
    Тази година ще съм още по-неефективен, защото ще строя помещение за пчеларски нужди.
    Високо в гора съм и добивите са малки, но това не ме спира. Медът, обаче, е с уникален вкус и качество. Не може да се сравнява със слънчогледовия тебешир, рапици и пр.
    Подарих всичкият си мед на близки и приятели, но ако трябваше да го продавам, със сигурност цената му ще бъде над 10лв за буркан...
    Христо Йорданов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз също най-хубавия си мед го запазих за себе си и за моите приятели и познати. И това го правя вече години наред. При това положение защо се сърдим на Германците, когато казват че Българския мед е посредствен. Ами че то наистина си е така - най-хубавия те не го виждат, не го чуват, не го помирисват и не го опитват.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от 212x Виж публикацията
    Каква ефективост... като след няколко години системата като се взриви пак ще ви вземат парите? От електронни пари до липса на пари разликата е един бит от 1 в 0 или обратно.
    Ами то май това е целта може би КТБ беше опит. Пазарната икономика се базира на заеми дори стожери като САЩ и Германия са с огромни заеми.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз също най-хубавия си мед го запазих за себе си и за моите приятели и познати. И това го правя вече години наред. При това положение защо се сърдим на Германците, когато казват че Българския мед е посредствен. Ами че то наистина си е така - най-хубавия те не го виждат, не го чуват, не го помирисват и не го опитват.
    Това е така, защото прекупвачите не се интересуват от качествен и хубав пчелен мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ако изяждате у вас 1 тон мед гдишно, означава ли,че останалити 20 тона са некачесвен мед. Ако е качествен, той къде е заминал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Е затова говорим от 2 страници не случайно сме оцелели толкова години и от неща по страшни от пазарната икономика.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ако изяждате у вас 1 тон мед гдишно, означава ли,че останалити 20 тона са некачесвен мед. Ако е качествен, той къде е заминал.
    Не знаеш в България колко много са ПЧЕЛАРИТЕ-ТАРИКАТИ, които нагло се опитват да пробутват захарен или фалшифициран по друг начин мед. Тези пчелари, които продават качествен мед, всъщност подобряват качеството на меда на ТАРИКАТИТЕ. До Германия в никакъв случай не достига качествен мед. Всеки по веригата се опитва да преметне другия - както пчеларите, така и прекупвачите. Далаверата се прави дори и от Полските или Германските фирми, които купуват на едро. Едно е ясно още от сега - Германците НЕ ЯДАТ КАЧЕСТВЕН МЕД, а някакъв бъркоч, сглобен от всички тарикати по веригата.

Например един колега пчелар, бивш работник при един от изкупвачите от Ловеч, ми е казвал, че във всеки един хомогенизатор те са доливали по 400-600 литра вода. Това е било уж за да го докарат до необходимото водно съдържание, което го изискват германците.

Ако човек се замисли, всеки един параметър на меда, който е далече от своята граница, се явява предпоставка изкупвача да направи някаква химия, пробутвайки по-некачествен мед в хомогенизатора. Къде мислите отиват всички некачествени медове, които изкупвачите са се прекарали да ги закупят? Ами малко по малко те се пробутват във варките с качествен мед.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    със сигурност цената му ще бъде над 10лв за буркан...
    Аз съм на такова място, че без да искам меда ми е БИО, но цената ми е 8 лв., а на едро е дори по - ниска от на някои колеги на които го изкупиха по - рано, а нашия все още дреме в тенекиите. За това не съм виновен аз, че ми го вземат сега. Да се бия ли за да съм измежду първите? Моя мед, на зуница, на еди кой си е за повече от 10 или 15 лева, но хайде иди и го продай за толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Гледам много хора има тука но има един с едни ръчички го няма. Ааааа тука бил

Страница 222 от 496 ПърваПърва ... 122172212220221222223224232272322 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •