Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Защо 150,250 пчелни семейства не могат да изхранят семейство а се налага да работиш някъде а в същото време не ти стига времето да си свършиш работата в пчелина да не говорим за наемане на работници.Бизнес ли е пчеларството или не ? .....!!!!!!!
    Извинявам се за отклонението но 150-200 семейства са повече от достатъчни да си издържаш семейството.... дори и 50 стигат ...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Да колега и 10 са достатачни ако си на 1000лв заплата.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    Да колега и 10 са достатачни ако си на 1000лв заплата.
    От 20 години не съм на заплата и се издържам само от пчелите...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Извинявам се за отклонението но 150-200 семейства са повече от достатъчни да си издържаш семейството.... дори и 50 стигат ...
    Не си съвсем прав.В Добруджа сигурно е така, но не всички живеят там. Колегата Георги 1974 пише за 7кг от кошер и един магазин при нормална година.Сложи си разноските по 200 кошера и транспорта по баирите за тия средно 10 кг. Защото от 200 кошера на един баир и 5 кг от кошер ,ще са постижение.Медоносната база на декар гора не е като на декар рапица или слънчоглед. Продай тия 10кг. по 5 лв. и намери начин да живееш нормално, без мизерия на цялото семейство. Цяла година ще влачиш за една-две софийски заплати. То народът го е казал "На чуждо д..е и сто тояги са малко!". Чуждите сметки винаги излизат ,но да не си на мястото на тоя чиито сметки правиш.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не си съвсем прав.В Добруджа сигурно е така, но не всички живеят там. Колегата Георги 1974 пише за 7кг от кошер и един магазин при нормална година.Сложи си разноските по 200 кошера и транспорта по баирите за тия средно 10 кг. Защото от 200 кошера на един баир и 5 кг от кошер ,ще са постижение.Медоносната база на декар гора не е като на декар рапица или слънчоглед. Продай тия 10кг. по 5 лв. и намери начин да живееш нормално, без мизерия на цялото семейство. Цяла година ще влачиш за една-две софийски заплати. То народът го е казал "На чуждо д..е и сто тояги са малко!". Чуждите сметки винаги излизат ,но да не си на мястото на тоя чиито сметки правиш.
    Човека който е сложил 200 кошера на някъкяв баир и очаква и 10 кг от кошер явно разчета не на природата а на държавни помощи.За такива не ми говорете.Не искам да ги определям, че може да засегна някой.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Човека който е сложил 200 кошера на някъкяв баир и очаква и 10 кг от кошер явно разчета не на природата а на държавни помощи.За такива не ми говорете.Не искам да ги определям, че може да засегна някой.
    Въпрос на гледна точка. И моите кошери са на баир и тая година средния добив ми е 15кг. Не съм взел нито една стотинка от държавата, не съм и искал. Лично аз предпочитам 15кг., но събиран от диви растения, които никой не е пръскал с химикали, отколкото 50кг. от пълни незнайно с какво земеделски култури.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Говоря за 200 кошера на едно място в планината.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пазарната икономика е ЖЕСТОКА, така че недейте да очаквате милост от нея. Основното свойство на пазарната икономика е ИЗХВЪРЛЯ ОТ БИЗНЕСА тези, които не могат да се приспособят към съществуващите дадености. Самите вие също сте ЖЕСТОКИ към производителите на кошери, рамки и пчеларско оборудване, и въобще не ви пука, че повечето от тях изнемогват и някои от тях фалират. Защо тогава очаквате милост от изкупвачите? Такава няма да има, защото се свършиха глупаците на този свят.

Единственият начин човек да оцелее в пазарната икономика е ДА СЕ СТЕГНЕ ВЪВ КРЪСТА, и да започне ден и нощ да мисли КАК ДА ПОВИШИ СОБСТВЕНАТА СИ ЕФЕКТИВНОСТ. Това от години ви го разправям във форума, и ви дадох стотици добри идеи, но кой ли ме слуша ........ И после си търсите някой друг виновник за собствените си грешки .........

Разберете веднъж завинаги - или ставате високоефективни в организацията на собствения си пчеларския си труд и пчеларска технология, или е въпрос на време да бъдете изхвърлени от този бизнес. Милост не чакайте от никого.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Прав си човек но това твоето го пробвах тази година и жена ми (те жените са по пазарно ориентирани) предварително ми каза да тук е много красиво и ако извадиш мед ще е много хубав но хората който ще го купят да ли ще могат да го оценят и да направят разлика с този от 8лв. дали хората не гонят цена .
    За жалост се оказа права и за мен истински Български балкански мед могат да си го позволят по заможни клиенти. Да дава господ на всички български производители на този вид мед такива клиенти. Аз нямам такива и за мен тази пазарна ниша е утопия ще пробвам и тази година и яко не извадя 15-20 кг. среден добив оставам в гората 5-6 кошера за моето семейство и как казва Слънчо - И те тека....

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Между другото Доналд Тръмп ако не бъркам човека е заложил на стока предназначена за богатите.(строителство на луксозни апартаменти с перила от златно покритие) и е успял сега е милярдер и може и да стане президент.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •