Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
С този японски кошер така или иначе ти нищо не можеш да направиш като пчеларски операции, освен да го гледаш отстрани и да философстваш във форума. Това ли ти е концепцията - ГЛЕДАМ и ФИЛОСОФСТВАМ?

Най-важните пчеларски операции при тебе са АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНИ:

1. Проверка на състоянието на семейството
2. Третиране за акар
3. Справяне с роевото настроение
4. Планова подмяна на майката
5. Подготовка за паша

Колкото до операцията ВАДЕНЕ НА МЕД - при тебе ще отнема 100 пъти повече време от нормалното. Себестойноста на този мед ще скочи до небесата.

На практика ти НИКОГА няма да имаш шанса да спечелиш дори и 1 лев. Само ще си натрисаш разходи на пари и труд и в края на краищата ще ти омръзне и ще изоставиш всичко. Дори няма да имаш шанса да го продадеш това семейство, защото най-вероятно то ще избяга от този кошер, когато се задръсти от акар.
Г-н Матеев, в поста ви няма и 10 процента достоверност, но щом Ви вярват нямам против. Мнението си е Ваше. Мисля, че не сте удачен пророк. Мога Да ви обясня всичко, но не виждам смисъл да го правя, тъй като едва ли ще срещна разбиране и опит за вникване от Вас и свитата която едва чака да напишете нещо и пръска лайкове, дори когато е несъстоятелно, като цитирания от мен пост.
Мислили ли сте за разходите, които се спестяват от липсата на рамки восъчни основи тел, центрофуга дето никак не е евтина? Колко труд се спестява по време на сезона надали. Ваденето на меда пък хич не ме тревожи, нито е толкова трудоемко, нито толкова времеемко. Толкова лесно мога да го третирам за акар ако реша, не виждам смисъл. прегледах си детайлно минималния подмор тази зима никъде не видях акар. Какво ще спечеля аз си знам и ще споделя какво съм спечелил.