Остави магазина от долу, това е начин за борба с роенето. Като дойде време за пашата, сложи магазина над плодника. Трябва много време да мине, за да слезе долу в магазина да осеменява. Април месец семействата се задръстват с прашец, а така магазина като е от долу, прашеца го складират в него и не задръстват плодника с прашец. Ако е слабо семейството, сложи найлон между магазина и плодника, с процеп от пред. Ако е силно, не е нужно.
Да му мислят колегите, които ползват все още стандартния кошер БУГАРКА с неподвижното дъно.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Евгени, май и ти почна да пропускаш доста неща от написаното у форума? Има хора дето хич не ги мислят старите си Дадани с магазин отгоре целогодишно. По-скоро с ЛРите нонстоп се налучква технологията, безкраен процес някакъв... Добре че я има тая система, че да ни върви приказката. А вкарването на сръбска терминология при опитите за ирония в най-големия Бг пчеларски форум, считам за неуместно. Все пак и при нас е пълно с класици, дайте да ги уважаваме.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Аз ако бях голям спец, нямаше да питам.Питам "защо" -щото мен винаги ме е кефило ,средата на май /при мен/ майката след като напълни плодника, да натряска и магазина с пило.Тайничкото е че тогава слагам и втория магазин.Другите тайни...по нотътък.
Дай малко от твоите.
![]()
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))