Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1686

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Вчера реших да направя домашен хляб и ето какво се получи!

    rsz_img_20160212_120720.jpg

    rsz_img_20160212_135016.jpg

    rsz_img_20160212_143739.jpg

    Напомни ми за детството когато ходех на село при баба.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Мнения
    295
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Вчера реших да направя домашен хляб и ето какво се получи!

    rsz_img_20160212_120720.jpg

    rsz_img_20160212_135016.jpg

    rsz_img_20160212_143739.jpg

    Напомни ми за детството когато ходех на село при баба.
    Колега, супер е,добре изглежда хляба.Чак ми се дояжда,а и спомени от село за хубавия хляб който имахме.Дай малко информация как си го направил.Знам че сегашното брашно не става много добре.Поздрави.

  3. #3
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Колега, супер е,добре изглежда хляба.Чак ми се дояжда,а и спомени от село за хубавия хляб който имахме.Дай малко информация как си го направил.Знам че сегашното брашно не става много добре.Поздрави.
    Направих го с брашно тип-500

    1. брашно - 1 кг.
    2. вода - 0.600 мл.
    3. мая на кубче- 1/2
    4. захар - 1 ч.л.
    5. сол - 1 ч.л.

    В 0.100 мл. хладка вода слагам половинка от маята , 1 ч.л захар и се бърка докато се разтвори. След това се добавя още 0.500 мл. в която се разтваря 1 ч.л. сол (може и повече според вкуса). Слагам брашното в тава, правя кладенче и сипвам водата. Замесва се на тесто като не трябва да лепи. Оставя се за около 40 минути да втаса, след което се замесва отново. След това се оформят парчета и се слагат в намаслена тава, а може и във формички като се оставя да втаса докато си удвои размера ( около 2 часа). Отгоре поръсвам с брашно и слагам във фурната на 220 градуса.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Мнения
    295
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Направих го с брашно тип-500

    1. брашно - 1 кг.
    2. вода - 0.600 мл.
    3. мая на кубче- 1/2
    4. захар - 1 ч.л.
    5. сол - 1 ч.л.

    В 0.100 мл. хладка вода слагам половинка от маята , 1 ч.л захар и се бърка докато се разтвори. След това се добавя още 0.500 мл. в която се разтваря 1 ч.л. сол (може и повече според вкуса). Слагам брашното в тава, правя кладенче и сипвам водата. Замесва се на тесто като не трябва да лепи. Оставя се за около 40 минути да втаса, след което се замесва отново. След това се оформят парчета и се слагат в намаслена тава, а може и във формички като се оставя да втаса докато си удвои размера ( около 2 часа). Отгоре поръсвам с брашно и слагам във фурната на 220 градуса.
    Благодаря ти за рецептата.Лек ден.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Готвя си аз баниците, ама в главата ми само разврат и пукница. Няма лек за тоя мерак, брейййй!
    А вие си спете! Ама като се наспите.....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  6. #6
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Мнения
    735
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Имате терен, готови сте за подвизи!!!! В този район(Глоджево), брахме тютюн като студенти. Тютюна не смогнахме да оберем, но колко туби с кайсиев елексир сгънахме... Още се говори в компанията за онази жажда.Богат край! Чакам ви в тубата.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •