Вчера реших да направя домашен хляб и ето какво се получи!
rsz_img_20160212_120720.jpg
rsz_img_20160212_135016.jpg
rsz_img_20160212_143739.jpg
Напомни ми за детството когато ходех на село при баба.
Вчера реших да направя домашен хляб и ето какво се получи!
rsz_img_20160212_120720.jpg
rsz_img_20160212_135016.jpg
rsz_img_20160212_143739.jpg
Напомни ми за детството когато ходех на село при баба.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Направих го с брашно тип-500
1. брашно - 1 кг.
2. вода - 0.600 мл.
3. мая на кубче- 1/2
4. захар - 1 ч.л.
5. сол - 1 ч.л.
В 0.100 мл. хладка вода слагам половинка от маята , 1 ч.л захар и се бърка докато се разтвори. След това се добавя още 0.500 мл. в която се разтваря 1 ч.л. сол (може и повече според вкуса). Слагам брашното в тава, правя кладенче и сипвам водата. Замесва се на тесто като не трябва да лепи. Оставя се за около 40 минути да втаса, след което се замесва отново. След това се оформят парчета и се слагат в намаслена тава, а може и във формички като се оставя да втаса докато си удвои размера ( около 2 часа). Отгоре поръсвам с брашно и слагам във фурната на 220 градуса.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Готвя си аз баниците, ама в главата ми само разврат и пукница. Няма лек за тоя мерак, брейййй!
А вие си спете! Ама като се наспите.....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Имате терен, готови сте за подвизи!!!! В този район(Глоджево), брахме тютюн като студенти. Тютюна не смогнахме да оберем, но колко туби с кайсиев елексир сгънахме... Още се говори в компанията за онази жажда.Богат край! Чакам ви в тубата.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))