Г-н tsc1, моля да ми отговорите /на по-разбираем за мен език, /без инженерни термини//, дали правилно съм разбрала Вашата система за охрана:
ако някой премести кошер, или му отвори капака, или го наклони, датчикът в капака ще се активира и аз ще получа sms, някаква аларма в пчелина ще се задейства; ако съм си закупила "охрана на периметъра", при нарушаване целостта на телта или мрежата около дворното място, ще се случи същото; ще ми трябва да платя на ЧЕЗ за електромер /дворът е в регулация/ и на инженер за монтиране на контакт, чрез който да мога да зареждам някакви акумулатори, които ще ми препоръчате; или ще трябва да Ви поръчам соларен панел /инсталация?/, ако е по-евтиният вариант в дългосрочен план /най-вероятно/ и да се чудя кой ще ми го монтира, и къде точно, така че някой да не го счупи; периодично ще трябва да купувам батерии ААА, които да сменям в датчиците и да Ви поръчвам още такива, докато запълня капацитета на пчелина;
Има ли още? Какво още ми трябва /освен Вашата главна станция? Рутер? Камери? Интернет?/
А какво става, ако някое животно мине под телта или я огъне /при нас има доста животновъди, които пасат животните си около пчелина/?
Моля да ми отговорите, извинете за невежеството, счетоводител съм по професия, но до месец ще започне кандидатстването по една от европрограмите и едната от инвестициите в бизнес-плана ще е за Вашата охрана за пчелини, затова наистина трябва да си изясня какво точно ще трябва да купувам. Много Ви моля за по-описателен подход да обясните как действа системата.
Здравейте,
Трудно ми е да отговоря на толкова много въпроси, събрани в едно изречение в същия стил, за това ще разбия и отделя въпросите във Вашия текст и всеки от тях ще получи отговор в друг цвят.
И още нещо, което е важно да се знае:
Монтажа на системата, нейното програмиране и пускане в действие не е сложно, но все пак изисква базови познания по електротехника и умения за работа с компютър. Има подробна техническа документация, но ако срещате затруднения е добре да наемете техник, който се занимава с охранителни системи, да му платите и той да свърши работата професионално.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Защо при отчитане на движение от датчика, получавам по две съобщения и две обаждания?
Неправилно е програмиран параметъра "Филтър на събитията" . Установете този филтър на Input4 на 20 секунди и нещата ще се оправят.
Описание на работата на този филтър можете да намерите в раздел РС Интерфейс> Настройка функционалността на входовете> Филтър за събитията на документацията
Генерирането на две събития се получава от една особеност на радиодатчика - той повтаря два пъти излъчването на сигнала през 3 сек.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))