Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 23 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 225
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Дали е неправилно подреждане немисля. Местоположението на пчелата как зависи от подреждането? Пчелата не допуска мед под нея при зимуването освен ако меда не е под прелката в условия на хралупа, но в кошер абсурд и да я редиш както искаш пак не би следвало да се получи.
    Аз зададох въпроса, но никой не ми отговори. Защо са над меда? Ами защото им е студено, поради тази причина, че са малко и затова са над меда. В най - горната част на кошера за да търсят топлина.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Прочете ли ми поста?
    Кой , от многото?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Сега като гледам отново снимките, зимните запаси са малки в рамките на кълбото, което явно не е било и голямо.
    Последните години есента е дълга и топла, което позволява на пчеларя да направи осведомителен , дори и основен преглед на семейството, за да установи дали правилно е разположено кълбото и какви са запасите и да се направят нужните корекции. Аз това го направих през септември и на нуждаещите подадох инвертиран сироп за допълване на запасите и дори ми направи впечатление, че някои от семействата бяха и запечатали този сироп.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Кой , от многото?
    За ветеринара.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Аз зададох въпроса, но никой не ми отговори. Защо са над меда? Ами защото им е студено, поради тази причина, че са малко и затова са над меда. В най - горната част на кошера за да търсят топлина.
    Аз отговорих на този въпрос, може би не си прочел. Там където са е имало мед, меда е добър проводник на топлина и пчелите го избягват при зимуването, стараят се винаги храната да е горе. Според мен е странична пита на която са се прехвърлили, за да се хранят след като са стигнали върха на питите върху които се е намирало кълбото. рамката на ДБ е къса 30 см.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За ветеринара.
    Е да де, при теб идва.При мен не идва, щото ми е приятел.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз един път не ги зазимих на мана и тогава имах най -голяма смъртност.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Това не е отговорът. Съседното по-голямо междурамие с пчели, ги е вдигнало надоре, над запечатания мед. Това е отговорът!
    Когато разбъркаш гнездото, и го подреждаш късно през есента, зимното кълбо не е компактно, и пчелите зимуват на отделни междурамия, които не са свързани едно спрямо друго. Едно междурамие се зазимява над или под съседното междурамие, заради запечатания мед, който пчелите не разпечатват без да са гладни.
    Което междурамие оцелее през зимата – това е. И ако там е майката – финито.
    Когато не оцелеят вътрешните междурамия, където е майката, се наблюдава точно тази картина на снимките. Средните междурамия умират, зимното кълбо се разделя на две части, и двете части загиват в 100% от случаите, независимо, че имат мед. Това е наблюдавано многократно.
    Вижте, че на снимките с пчелите, които се намират над запечатаният мед, които са в периферия на зимното кълбо, които са на последната пита, в килийките под тях има разпечатан мед. Те не са умрели от глад. Но са умрели, защото са умрели вътрешните междурамия с пчели и майката.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Това не е отговорът. Съседното по-голямо междурамие с пчели, ги е вдигнало надоре, над запечатания мед. Това е отговорът!
    Когато разбъркаш гнездото, и го подреждаш късно през есента, зимното кълбо не е компактно, и пчелите зимуват на отделни междурамия, които не са свързани едно спрямо друго. Едно междурамие се зазимява над или под съседното междурамие, заради запечатания мед, който пчелите не разпечатват без да са гладни.
    Когато не оцелеят вътрешните междурамия, където е майката, се наблюдава точно тази картина на снимките. Средните междурамия умират, зимното кълбо се разделя на две части, и двете части загиват в 100% от случаите, независимо, че имат мед. Това е наблюдавано многократно.
    Вижте, че на снимките с пчелите, които се намират над запечатаният мед, които са в периферия на зимното кълбо, които са на последната пита, в килийките под тях има разпечатан мед. Те не са умрели от глад. Но са умрели, защото са умрели вътрешните междурамия с пчели и майката.
    Ето заради какво има Синдром на празния кошер. Просто пчелите бягат от пчеларя.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Слави, под вдигнало имаш предвид, че са се прехвърлили от него на това така ли? Или аз нещо не вдявам. Тъй като казваш, че междурамията не са свързани помежду си. Да попаднат върху меда е странно ако са били зазимени в това междурамия, тъй като пчелата се стреми да подгрява меда, който ще консумира ако меда е долу е сложна, затова аз смятам, че са се прехвърлили там през горното междурамие ако е нямало летвички.

Страница 16 от 23 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •