Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 225
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    При нас до края на юни нощите бяха студени и след недооценяване на ситуацията от моя страна, извърших демариране на няколко семейства и явно проблемното не е било толкова силно и се прибра в долния корпус при откритото пило и в горния запечатаното пило измръзна и след известно време имаше килийки с гнилцова маса на две рамки. След консултации с колеги, извода е вследствие измръзване на пилото. Тези рамки изхвърлих, стесних семейството и го подхраних добре и нещата уж се оправиха, но сега това семейство загина и реших да дам проби и наистина се оказа АГ.
    Трябва много да се пише тук за тези неща, защото се оказва, че АГ си го има и чака подходящото време и условия, за да се развие.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    То май няма нещо дето да го незнаеш ми се струва.
    Старая се приятелю. Но ако знаеш колко неща има на този свят които не ги зная, а искам да ги знам. Не се предавам все пак.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Твоя нерегистриран ли е?
    Регистриран е...но ветеринар не е стъпвал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Ще се изненадам да чуя, че някъде е стъпвал.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    А как си обясняваш намирането им над меда? Под кълбото има мед вижда се на снимката. 100 процентов мор от акар ми се види прекалено.
    Неправилно подреждане на гнездото. Явно има намеса на пчеларя. А акара е първопричината за появяване на всички зимни неволи...вируси и заболявания.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Неправилно подреждане на гнездото. Явно има намеса на пчеларя. А акара е първопричината за появяване на всички зимни неволи...вируси и заболявания.
    Дали е неправилно подреждане немисля. Местоположението на пчелата как зависи от подреждането? Пчелата не допуска мед под нея при зимуването освен ако меда не е под прелката в условия на хралупа, но в кошер абсурд и да я редиш както искаш пак не би следвало да се получи.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз от миналата година чакам нова регистрация за увеличаване на бройката на кошерите и за снемане на GPS координатите и се оказа, че трябва ветеринара да дойде и да свърши тази работа. Обажда ми се по телефона лятото през седмицата, че ще мине , а аз съм на работа в София и му казвам, че пчелите са в двора на вилата и там е съпругата ми и че ще може да влезе, а той ми вика, какво да правя при жена ти.... и така и не мина, ...бунак.... поне едно кафе можеше да изпие, направо си е обида..

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Зададох ти въпроса защото в случая се набеждават нерегистрираните, че разнасят болестите, но твоя е регистриран и ето имаш АГ. А що се отнася до ветеринарите ми се струва, че този тема малко е табу за тях. И при мен не стъпва. Стъпваше когато родителите ми се занимаваха с животновъдство и идваше да слага номера на ушите на животните. През това време поглеждаше към кошерите и даваше някакви наставления в които и той се съмняваше, но поне казваше - ти си знаеш най - добре. И до това се свеждаше прегледа, но когато ми се налагаше да ми се издаде дневник си беше човека на място и най - прилежно си ми го издаваше. А как са семействата - е, аз нали си знам.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Прочете ли ми поста?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    При нас до края на юни нощите бяха студени и след недооценяване на ситуацията от моя страна, извърших демариране на няколко семейства и явно проблемното не е било толкова силно и се прибра в долния корпус при откритото пило и в горния запечатаното пило измръзна и след известно време имаше килийки с гнилцова маса на две рамки. След консултации с колеги, извода е вследствие измръзване на пилото. Тези рамки изхвърлих, стесних семейството и го подхраних добре и нещата уж се оправиха, но сега това семейство загина и реших да дам проби и наистина се оказа АГ.
    Трябва много да се пише тук за тези неща, защото се оказва, че АГ си го има и чака подходящото време и условия, за да се развие.
    Съжалявам за неприятната ситутуация при теб, но ти прави чест че я споделяш във форума.

Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •