Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 23 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 225
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Снимковият материал е много малък, но аз виждам следното:
    - Липса на надграждане на килийките със запечатан мед в горната част на питите. Запечатаният мед се намира в килийки дълбоки около 12-13 мм. – няма никакво надграждане на медовите килийки. Питите са гладки и нямат удължени килийки със запечатан мед.
    При мен в рамковите кошери, пчелите силно надграждат килийките над пилото, и ги запечатват с мед. Поради това, подреждам гнездата още в началото на август, след което подхранвам, след което не местя питите, защото ме е страх да не убия майката при късно подреждане, страх ме е, да не смачкам майката между надградените килийки със запечатан мед.
    - Виждам пита на която, част от зимното кълбо е сформирано над запечатания мед. Това не е нормално.
    - Виждам пита без мед, в областта на умрялото зимното кълбо.
    Според мен това е пчеларска грешка. При подреждане на пчелното гнездо за зимуване. Предполагам, че пчеларя се е опитал да премахне черните пити, но нека той да каже дали го е правил.
    Това е само мое предположение.
    Ами липсва надграждане - добре. Ти ще ми кажеш ли защо няма такова надграждане? Защо се получава такова в дадени случаи и защо не, в други дадени случаи? Хайде обяснявай. Чакам.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    - Липса на надграждане на килийките със запечатан мед в горната част на питите. Запечатаният мед се намира в килийки дълбоки около 12-13 мм. – няма никакво надграждане на медовите килийки. Питите са гладки и нямат удължени килийки със запечатан мед.
    При мен в рамковите кошери, пчелите силно надграждат килийките над пилото, и ги запечатват с мед. Поради това, подреждам гнездата още в началото на август, след което подхранвам, след което не местя питите, защото ме е страх да не убия майката при късно подреждане, страх ме е, да не смачкам майката между надградените килийки със запечатан мед.
    - Виждам пита на която, част от зимното кълбо е сформирано над запечатания мед. Това не е нормално.
    Според мен това е пчеларска грешка. При подреждане на пчелното гнездо за зимуване. Предполагам, че пчеларя се е опитал да премахне черните пити, но нека той да каже дали го е правил.
    Хайде още един въпрос. Защо гнездото е над запечатания мед. Каза, че не е нормално. Защо смяташ така? Каква е причината да е там? Чакам.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    И да, аз не се сещам какви условия трябва да има.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Като ти дойде до главата ще се сетиш. Но първо трябва да ти заври сивото вещество от мислене.

Ахааа, за да ми забиваш пръста надолу значи се сещаш май.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Слави, прав си че се наблюдават доста странни неща. По повод на кълбото което е над меда в горната част на рамката мисля, че след като е стигнало върха се е преместило върху странична пита, да се храни, но е настъпило сериозно застудяване и е умряло отгладе там където го виждаме на снимката. Студа е вцепенил малкото наброй пчели и не са успели да се хранят от заобикалящия ги мед.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ахааа, за да ми забиваш пръста надолу значи се сещаш май.
    Не се сещам. А пръста надолу е защото ти първо питаш, а после ме прати на майната ми......така да се каже.
    П.П. Май не ти се вярваше, че някой ще си каже, че не се сеща...........

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Темата отново стана активна . Аз съм човек който вярва в билките разбира се не безрезервно.
    Нозестата е съдържа йод и мравчена киселина.
    Нозевит+ съдържа лимонена киселина, витамини и етерични масла(май танин).
    Миналата година имах 4 кошера с варовито пило след смяна на майките 2 се оправиха 2 не след като пробвах с Фунгисан по рецепта на доц, Гургулова не стана .След месец пак порових във форума и пробвах с лимонена киселина (съставка на нозевита) и фокуса стана оправиха се.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Ако не ти представлява трудност изкажи се за резултата.Към пост №104.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не се сещам. А пръста надолу е защото ти първо питаш, а после ме прати на майната ми......така да се каже.
    П.П. Май не ти се вярваше, че някой ще си каже, че не се сеща...........
    Доста не се сещат, но ти определено би трябвало да се сетиш. Ти май имаше доста кошери, но защо ми убягва бройката? Би ли ме подсетил за нея?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Доста не се сещат, но ти определено би трябвало да се сетиш. Ти май имаше доста кошери, но защо ми убягва бройката? Би ли ме подсетил за нея?
    23. Минус 2 загинали.....до днес. И кво да се сетя.....за нозема не съм слагал нищо откакто гледам пчели....6 години.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ами липсва надграждане - добре. Ти ще ми кажеш ли защо няма такова надграждане? Защо се получава такова в дадени случаи и защо не, в други дадени случаи? Хайде обяснявай. Чакам.
    Слънчо дай обяснение .
    Ти буташ фитилите и друг да пише.

Страница 12 от 23 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •