Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 225

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Снимковият материал е много малък, но аз виждам следното:
    - Липса на надграждане на килийките със запечатан мед в горната част на питите. Запечатаният мед се намира в килийки дълбоки около 12-13 мм. – няма никакво надграждане на медовите килийки. Питите са гладки и нямат удължени килийки със запечатан мед.
    При мен в рамковите кошери, пчелите силно надграждат килийките над пилото, и ги запечатват с мед. Поради това, подреждам гнездата още в началото на август, след което подхранвам, след което не местя питите, защото ме е страх да не убия майката при късно подреждане, страх ме е, да не смачкам майката между надградените килийки със запечатан мед.
    - Виждам пита на която, част от зимното кълбо е сформирано над запечатания мед. Това не е нормално.
    - Виждам пита без мед, в областта на умрялото зимното кълбо.
    Според мен това е пчеларска грешка. При подреждане на пчелното гнездо за зимуване. Предполагам, че пчеларя се е опитал да премахне черните пити, но нека той да каже дали го е правил.
    Това е само мое предположение.
    Ами липсва надграждане - добре. Ти ще ми кажеш ли защо няма такова надграждане? Защо се получава такова в дадени случаи и защо не, в други дадени случаи? Хайде обяснявай. Чакам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ами липсва надграждане - добре. Ти ще ми кажеш ли защо няма такова надграждане? Защо се получава такова в дадени случаи и защо не, в други дадени случаи? Хайде обяснявай. Чакам.
    Слънчо дай обяснение .
    Ти буташ фитилите и друг да пише.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Може би (надграждане и удължаване на килийките това се прави от пчелите след запълване на всички свободни килийки с нектар) , може би по голямо растояние м/у питите

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Слънчо дай обяснение .
    Ти буташ фитилите и друг да пише.
    Ами написал, че нямало надграждане и аз го попитах защо?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •