Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 225

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    06.02.2016
    Излезнаха резултатите от изследването на подмора. Откриха значителен процент вароатоза и нозематоза.
    Освен това се оказа, че наесен сме пропуснали да третираме.
    Извинявайте колеги, само ви уплаших, че препаратите не работят. Моя си е грешката.
    Благодаря на всички, които се отзоваха във форума, с повече или по-малко полезни постове!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от AlSab Виж публикацията
    ...... Освен това се оказа, че наесен сме пропуснали да третираме.....
    Как така ще пропуснете бе хора? Като излизате зимно време вън на студа, пропускате ли да се облечете с топли дрехи, или излизате голи по бански? Та третирането на пчелните семейства против вароатоза и нозематоза е А и Б на пчеларството. Всичко останало е от В нататък, та чак до Я. Но това останалото няма да го има, ако ги няма А и Б. Трябваше ли да го научите по трудния начин?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Как така ще пропуснете бе хора? Като излизате зимно време вън на студа, пропускате ли да се облечете с топли дрехи, или излизате голи по бански? Та третирането на пчелните семейства против вароатоза и нозематоза е А и Б на пчеларството. Всичко останало е от В нататък, та чак до Я. Но това останалото няма да го има, ако ги няма А и Б. Трябваше ли да го научите по трудния начин?
    За "А" съм напълно съгласен, но за "Б" имам известни съмнения.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    За "А" съм напълно съгласен, но за "Б" имам известни съмнения.
    Ха-ха ..... ако А-то го няма, въобще няма смисъл да мислим за Б-то ..... И така натаък със следващите букви от азбуката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ха-ха ..... ако А-то го няма, въобще няма смисъл да мислим за Б-то ..... И така натаък със следващите букви от азбуката.
    Много се извинявам г-н Матеев ако имате време и възможност да обясните за Б-то имате предвид Нозема апис или Нозема Церане и ако е Церане в какво се изразява профилактиката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз например откакто съм станал пчелар, всяка пролет и есен третирам с НОЗЕВИТ +. Логиката ми е следната - ако не помага, поне не вреди. Ами факт е до момента, че при 2000 семейства в 22 пчелина аз повече от 10-15% смъртност не съм наблюдавал, а и тази смъртност е преди всичко поради форсмажорни обстоятелства - торнадо, паднали заледени клони върху кошери, кълвачи, есенна смъртност по причина липса на майка или кражба и т.н.

Умрели от глад пчели НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. Избягали пчели НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Аз например откакто съм станал пчелар, всяка пролет и есен третирам с НОЗЕВИТ +. Логиката ми е следната - ако не помага, поне не вреди. Ами факт е до момента, че при 2000 семейства в 22 пчелина аз повече от 10-15% смъртност не съм наблюдавал, а и тази смъртност е преди всичко поради форсмажорни обстоятелства - торнадо, паднали заледени клони върху кошери, кълвачи, есенна смъртност по причина липса на майка или кражба и т.н.

Умрели от глад пчели НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. Избягали пчели НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.
    Защо не си направиш един експеримент и 10 кошера въобще да не третираш с Нозевит +? Предварително мога да ти кажа какъв, ще бъде резултата.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Снимковият материал е много малък, но аз виждам следното:
    - Липса на надграждане на килийките със запечатан мед в горната част на питите. Запечатаният мед се намира в килийки дълбоки около 12-13 мм. – няма никакво надграждане на медовите килийки. Питите са гладки и нямат удължени килийки със запечатан мед.
    При мен в рамковите кошери, пчелите силно надграждат килийките над пилото, и ги запечатват с мед. Поради това, подреждам гнездата още в началото на август, след което подхранвам, след което не местя питите, защото ме е страх да не убия майката при късно подреждане, страх ме е, да не смачкам майката между надградените килийки със запечатан мед.
    - Виждам пита на която, част от зимното кълбо е сформирано над запечатания мед. Това не е нормално.
    - Виждам пита без мед, в областта на умрялото зимното кълбо.
    Според мен това е пчеларска грешка. При подреждане на пчелното гнездо за зимуване. Предполагам, че пчеларя се е опитал да премахне черните пити, но нека той да каже дали го е правил.
    Това е само мое предположение.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Излезнаха резултатите от изследването на подмора. Откриха значителен процент вароатоза и нозематоза.
    Извинявайте колеги, само ви уплаших, че препаратите не работят. Моя си е грешката.
    Благодаря на всички, които се отзоваха във форума, с повече или по-малко полезни постове!
    Моля, дайте една снимка на това изследване, че ми стана много интересно.
    Как са изследвали нозематозата и какво точно са констатирали. Как са изследвали вароатозата ще ми бъде още по-интересно.

Това звучи АДСКИ несериозно! Трябваше да кажете и безплатно щяхме да ви направим едно такова изследване.

12651327_10204106906992946_7370029938142995104_n.jpg
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    ЕДНА ЕСЕН АКО ПРОПУСНЕШ ДА ТРЕТИРАШ НИЩО НЯМА ДА ИМ СТАНЕ......ИЛИ ПОНЕ НЯМА ДА СА 100% ЗАГИНАЛИ. И НИЕ СМЕ ВИЖДАЛИ ПЧЕЛИ ВСЕ ПАК.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •