Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 510

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Днес сложих вторите питки,само,че този път са с тимол за разлика от първия път.Дадените през средата на януари са изядени почти на 100%.Разгледах и 3 от силните кошери - два с пило.Единия нямаше никакво пило.Потърсих майката ,но не я намерих.Пчелите бяха на 5-6 пити,доста силен кошер.Възможно ли е да не съм видял майката според вас,колеги или е осиротял?
    Напълно си е нормално и при мен има такива без пило, но мойте не са яли още питката. Майката, особенно не снасящата е дребничка и трудно се намира ако не е маркирана. Ако си давал и друг път такива с тимол, би ли споделил намираш ли разлика в приемането им от пчелите, че мисля и аз да взема такива за първа?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    Напълно си е нормално и при мен има такива без пило, но мойте не са яли още питката. Майката, особенно не снасящата е дребничка и трудно се намира ако не е маркирана. Ако си давал и друг път такива с тимол, би ли споделил намираш ли разлика в приемането им от пчелите, че мисля и аз да взема такива за първа?
    Не мисля,че има разлика в приемането от пчелите.Просто сега сложих с тимол заради акара.Миналата година слагах само с тимол и си ги вземаха добре.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    А пада ли нещо(ако си слагал лист) или е само шум за нищо?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Не съм слагал контролни листи.По-скоро е много шум за нищо Ако разчитаме на тимола в питките в борбата с акара значи сме много наивни пчелари ....
    И така и така слагам питки,поне да са с тимол,все пак разликата в цената на обикновената и такава с тимол е само 10 стотинки на бройка.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Днес може да се каже,че е пролетно страхотно време.Усилен летеж на пчелите,все едно е по време на паша.Всяка секунда по 3-4 пчели влизат и вкарват прашец(вероятно от леска)в кошерите.Забелязах,че е два вида прашец,светложълт и малко по-тъмножълт.Отворих няколко кошера и всичките имаха пило на различни стадии.Направих клип,но не знам как да го кача във форума.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Не съм слагал контролни листи.По-скоро е много шум за нищо Ако разчитаме на тимола в питките в борбата с акара значи сме много наивни пчелари ....
    И така и така слагам питки,поне да са с тимол,все пак разликата в цената на обикновената и такава с тимол е само 10 стотинки на бройка.
    Не си мисли че тимола е манна небесна .Можеш и без него .Това го мислеха /че е манна небесна / някои големи пчелари тук във форума Това е най –голямото им заблуждение ,като изключим другите им заблуди . Тимола е неефективен.Гадината даже едрее от него.Става му готено от него ,все едно че ти си пиеш чай от мащерка.Обожавам го, особено на хижата на Бакаджика .Няма другаде такъв аромат мащерката.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    на хижата на Бакаджика .Няма другаде такъв аромат мащерката.
    И ти започна като шопите. От Витоша по - високо нема, от Искаро по - дълбоко нема. При нас само една могила е по висока от Бакаджика ви. За мащерката няма да говорим.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И ти започна като шопите. От Витоша по - високо нема, от Искаро по - дълбоко нема. При нас само една могила е по висока от Бакаджика ви. За мащерката няма да говорим.
    Е..е е, ти пък и ти ,като сме на гъзо на географията, що да не се поребчим като шопите ,че и при нас има нещо хубаво –все още неолющено от братята мургавелци.Пю..пю..да не чуе дявола !!!! А сега сериозно СЛЪНЧО .Красиво е.Малък баир но хубав.Като си помислиш ,че ИНДЖЕТО Е СТЪПВАЛ ПО НЕГО,Кара Кольо . Ама ,........ наше си е ,де .

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Обожавам го, особено на хижата на Бакаджика .Няма другаде такъв аромат мащерката.
    Еееех, хубав край, хубави хора.........

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Тука всички са познати,
    темата от олкохол се клати.
    Бира, ракия и керпич,
    всеки тук е пич!
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •