Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 225

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Не бих дал заключение, че семействата са зазимени с малко пчели само по тези снимки. Есента беше много дълга и топла. Семействата са отслабвали постепенно и подмор не се е забелязвал, защото пчелите са умирали далече от кошера и така едни силни през септември семейства остават с шепа пчели.
    Дали има пчеларска грешка? Да, ако причината е акар през август и септември, който е увредил зимните пчели. Тук въпросът е кога с какво е третирано- месец и препарат? Ако причината е nozemma cerane, пчеларят не е виновен, защото изборът му е бил само антибиотик, който е забранен.
    Нозема церане не се лекува само с АБ и пораженията от нея, както и от вароатозата са само и изключително по вина на пчеларя! Е...!!! Някъде желаят да бъдат класифицирани като "бедствие"...
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Нозема церане не се лекува само с АБ и пораженията от нея, както и от вароатозата са само и изключително по вина на пчеларя! Е...!!! Някъде желаят да бъдат класифицирани като "бедствие"...
    А с какво друго се лекува? ..........Май не съм си научил урока.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    А с какво друго се лекува? ..........Май не съм си научил урока.
    "Vitafeed Gold" на "Vita Europa" - За лечение и профилактика на нозематоза, разрешен за употреба в България.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Слънчо, много добре знаеш че нямах предвид това! Но колегата надали е свикнал на хумора ни. Добре е, че се включи и Дони. Защото моя начин за грижа донякъде се припокрива с неговото виждане. А именно- снижаване на нивата на патогените вътре в кошера, не в пчелите. Като това на първо място се постига чрез превенция с акара. Другото е увеличаване на жизнеспособноста на всяка пчела. Това с помощта на качествена диета- имам предвид използване на правилните и необходими добавки. За това помага Дамянов. Смъртност нямам, не съм Странджански пчелар. Но съм солидарен с колегите си от там. Не на последно място, както Дони твърди и аз го споделям напълно. Повечето на брой пчели, облекчават работата на отделния индивид в семейството. Има още много...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Слънчо, много добре знаеш че нямах предвид това! Но колегата надали е свикнал на хумора ни..
    Нищо не съм казал лошо. Просто използвах поста ти за да кажа за смъртността на пчелите, че се получава епизодично. Мисля, че това се получава от други причини. И не са виновни препаратите, че не са силни или обратно. Лекува се това, което не трябва.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ако през зимата, някой зложелател е пръснал по малко мухозол във входовете на кошерите, резултатите биха били абсолютно същите - 100% зимна смъртност на пчелина. Това разбира се, е само една от възможните версии.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Слънчо, много добре знаеш че нямах предвид това! Но колегата надали е свикнал на хумора ни. Добре е, че се включи и Дони. Защото моя начин за грижа донякъде се припокрива с неговото виждане. А именно- снижаване на нивата на патогените вътре в кошера, не в пчелите. Като това на първо място се постига чрез превенция с акара. Другото е увеличаване на жизнеспособноста на всяка пчела. Това с помощта на качествена диета- имам предвид използване на правилните и необходими добавки. За това помага Дамянов. Смъртност нямам, не съм Странджански пчелар. Но съм солидарен с колегите си от там. Не на последно място, както Дони твърди и аз го споделям напълно. Повечето на брой пчели, облекчават работата на отделния индивид в семейството. Има още много...
    Днес цял ден работя по този въпрос. Батко ти ме събуди в 15 часа с въпроса "Имаш ли добавки?". Много ще се смееш, но на лични съобщения. Виж снимките в другата тема - Какви добавки трябва да слагаме в питките или в захарния сироп
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Добър вечер
    Доста сте умували днес, че и в писмен вид
    Сега почвам да чета, но ми изглежда, че весело сте си прекарали
    Ааааааа нищо интересно, просто брътвежи на хора

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    с коефициент на интелигентност, близък до абсолютната нула.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    логическите функции на които са на нивото на деца от детската градина.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ааааааа нищо интересно, просто брътвежи на хора.
    Ако беше се появил и ти щеше да има освен хора и други.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    След като уточни с какво си третирал за акара, аз имам обяснение за смъртността на този пчелин. Проблема на всички пчелари с висока смъртност е, че се доверяват на тимола за борба срещу акара, а после реват. Разберете най-после, че тимола е слаб акарицид, а когато концентрацията му е голяма вреди на пчелите. Качил съм един доклад на Йерусалимския университет и там си го пише, в резултат на 30 годишни изследвания. При теб пролетта екостопа не е свалил акара от семействата. До август е станало бъкано от акар, който е докарал бързо и голямо разпространение на вируси и нозема. В това състояние какъвто и препарат да сложиш, в твоя случай варостоп, само той , колкото и да е добър не може да ти спаси семействата. Трябвало е след Варостопа да третираш с друг препарат. След като си извадил Варостопа, а даже и да са стояли повече от посочения срок, акара продължава да се размножава. Майките не спират да снасят до късна есен, а семействата отслабват прогресивно. Разликата на другите ти пчелини е, че там ноземата и вирусите не са обзели в голяма степен семействата ти и ще оцелеят.
    л
    е
    д

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •