Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ха, ха.... дааааа - не съм го написал аз. Аз нямам толкова акъл. Имам малко повече. Шегувам се.
    Доблест и чест!
    Тези думи, навремето ни ги втълпяваха, а днес са непонятни.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Доблест и чест!
    Тези думи, навремето ни ги втълпяваха, а днес са непонятни.
    Възможно е да си бягал от час тогава и сега да са ти непонятни. Иначе какво толкова непонятно има в тях?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Възможно е да си бягал от час тогава и сега да са ти непонятни. Иначе какво толкова непонятно има в тях?
    Е тоя път, ти, не ме разбираш. Да обяснявам ли?
    Не е толкова лесно, от едно писание да се разбере, какво мисли и иска да каже човек.
    Исках да те ПОХВАЛЯ. За днешната младеж, тия думи са непонятни.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Е тоя път, ти, не ме разбираш. Да обяснявам ли?
    Не е толкова лесно, от едно писание да се разбере, какво мисли и иска да каже човек.
    Исках да те ПОХВАЛЯ. За днешната младеж, тия думи са непонятни.
    Ти се съмняваш в мен и си мислиш, че не съм те разбрал? Ха, ха... знаеш ли какво е интерпретация?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз никога не съм си играл да качвам рамки в втори корпус. След като има 8-9 рамки пило, слагам втория корпус като продължавам да храня и винаги се качват горе. Храната от хранилката е свалят на венец в горния корпус и майката се качва да осеменява. Хубаво е в средата поне половината пити да са стари.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз никога не съм си играл да качвам рамки в втори корпус. След като има 8-9 рамки пило, слагам втория корпус като продължавам да храня и винаги се качват горе. Храната от хранилката е свалят на венец в горния корпус и майката се качва да осеменява. Хубаво е в средата поне половината пити да са стари.
    Това също е решение, но ти колега подхранваш.Аз не подхранвам,а разпечатвам за да освободя място за майката да снася,и да преработят меда който е останал от зимуването.Това пак ги стимулира,а и медът го използват за пилото.Трудоемко е, но като остане мед трябва да го използвам иначе остава и блокират майката.А и медът е захаросан и не може да се центруфугира.
    Този пост е редактиран от M.Milkov; 10.02.2016 в 16:53.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Това също е решение, но ти колега подхранваш.Аз не подхранвам,а разпечатвам за да освободя място за майката да снася,и да преработят меда който е останал от зимуването.Това пак ги стимулира,а и медът го използват за пилото.Трудоемко е но като остане мед трябва да го използвам иначе остава и блокират майката.А и медът е захаросан и не може да се центруфугира.
    Забравих да отбележа че разпечатвам 1 рамка до пилото от лявата му страна,и 1 рамка от дясно.Като се разпечатва само този край който е откъм пилото.След 5-7дни,обръщам питите и разпечатвам от другата страна.Другото което правя е че покривната ми табла е увеличена с 5см. с цел подхранване през зимния период с питки.Освен това разпечатвам рамка и я слагам в/у останалите рамки като я разпечатвам от 2-те страни.Това го правя съобразявайки се със силата на семейството за да усвой захаросания и запечатан мед.Това действа пак като външно подхранване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз правех ротацията в момент на безпашие - 15тина дена преди пашата и спирам да храня да не попадне в меда. И се чудя какво правят в дъното.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз правех ротацията в момент на безпашие - 15тина дена преди пашата и спирам да храня да не попадне в меда. И се чудя какво правят в дъното.
    На колко корпуса е семейството ,и как е било подредено.Ако пилото е долу,ако времето е студено,ако след подхранването няма венци и майката не е снесла яйца в горния корпус ,е нормално да са долу в корпуса.Семейството си знае работата,нормално е да не се качи горе.Не е готово за това.Всяко семейство се развива различно,и едно с друго не си приличат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    1ва ротация средата-края на април, 2рия корпус изпълнен на 100% 1вия празен.
    Тази година имам няколко варианта на работа и ще си избера най подходящият за моя район и моите пчели.
    След това никакви ротации чак до края на август.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •