Колега,идея си нямаш колко от форума съм прочел-много часове съм прекарал тук.Както и да е.Вярваш или не тази информация не бях я срещал.Благодаря ти.
Колега,идея си нямаш колко от форума съм прочел-много часове съм прекарал тук.Както и да е.Вярваш или не тази информация не бях я срещал.Благодаря ти.
Казват им Лангстротови растояния, сигурно той ги е премерил. Между питите в 2 корпуса по вертикала-8 мм. Също и между питите в плодник и магазин. 8мм между предната и задната страници и страничните летви на рамките. 12мм от пита до пита. 37.5 между два центъра на съседни пити.
П.П. Порамъчното растояние в дъното по лично усмотрение.
Имам си маточник(имах - в минало свършено(за същия)време) и не съм объркал темата с вицовете. Голям, запечатан и единствен.
За какво им беше като куц търтей нямам от месеци. Иначе видях майка, има и прясно пило.
И сега какво да очаквам от тез хумористи...?
Здравейте,
В литературата съм срещал, (не помня точно къде): Пчелите не заклейват между 4.5-9мм. За мен това е разстоянието между плодникова и магазинна рамки.
Поздрави, Г. Георгиев
Искам да ви попитам дали съм сгрешил с направеното от мен преди 4 дена. Времето беше доста топло и реших да ги отвора запасите от мед около кълбото бяха на нула и аз направих следното тези почти празни пити ги изместих към края, а от там взех непипаните пити с мед и ги сложих на тяхното място. С идеята ми кълбото да не се раздели на две за да отидат да вземат запасите от крайните пити и така да умрат на две малки кълба. Но пък си мисля, че на тези пълни пити дали ще се захване кълбото или просто съм го изместил с празните пити в другия край. Ще се радвам да изкажете вашето мнение.
Пчелите си знаят работата, ако са искали в това топло време да са пренесли запаси. Ако няма къде да се хване кълбото направо убиваш кошера, за това не се пипа когато не си сигурен. Хубаво е да придвижиш запаси в близост до кълбото, но не в кълбото.
П.С. Вчера гледах един кошер и имаше пренесен мед в периферията на кълбото.
Можело е да ги тръснеш да си паднат там където е кълбото. Топло е ще се захванат пак за питите, споко. А също е можело да надраскаш малко тия пити дето си вкарал..... А аз ако бях-щях да извадя маломедните извън кошера. Иначе добре си направил....макар и по-бавно, те ще си разпечатват и ще си похапват, колкото им е нужно.
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))