Мистерията бавно ще се разплете.Така или иначе,на моите им сложих питки НАД таблите и ги захлюпих с хранилките.Слагах и Апифонда и домашни с канела.И двата вида ги бяха омели,което е комплимент за собственото производство (от тях).Дет са казва - постигнал съм немското качество.В една от немските книги бях прочел,че ако ни мързи да месим,е достатъчно да се залее пудрата с необходимото количество мед/сироп и да се оставят за 30 дена.Теорията е,че за това време,меда/сиропа прониква в дълбочина и се разпределя равномерно в сместа.Аз правя друго - в голяма кофа си сипвам пудрата,добавки(ако преценя) и изливам инвертирания сироп.Почвам да меся с една стара руска решетъчна лъжица докато не стегне разтвора и след това го оставям за няколко дена.Покривам с нещо да не изсъхва.След престой,накъсвам топки колкото юмрук и си напълвам една бакичка с готовото тесто.Отгоре поръсвам с дебел слой пудра и следва плътен капак.По този начин си приготвям питките от декември,когато съм на кефи имам свободно време.Целта ми е малко по малко да натрупам нужното количество.Тази година купихме с колега Апифонда и не се зоря много с домашнярките.При цена от 2лв/кг. не си струва хамалогията,плюса са добавките които евентуално бих вложил в моето производство - билки,етерични масла.