Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Последната ми идея за Лангстрота е да сваля едната страница на корпуса и да скъся предната и задната, така че да станат 8 рамкови. Ако и това не помогне да заработят на 2 корпуса за плодник.... ще ги оставя на самоотглеждане........
    За да заработи на 2 корпуса трябва качествена майка, купи си от scutellator и да искаш няма да остане на 1 корпус. Не че правя реклама, но при мен са така. Неговите майки изпуснаха акацията защото обърнаха всичко в пило, но после наваксаха и минаха останалите в края на сезона. На слънчогледа 2 корпуса и 3 магазина едвам ги побираха.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За да заработи на 2 корпуса трябва качествена майка, купи си от scutellator и да искаш няма да остане на 1 корпус. Не че правя реклама, но при мен са така. Неговите майки изпуснаха акацията защото обърнаха всичко в пило, но после наваксаха и минаха останалите в края на сезона. На слънчогледа 2 корпуса и 3 магазина едвам ги побираха.
    Че и аз си имам такива майки. 2 плодника и 2 магазина ДБ10 (като на 2 пъти и теглих пило..... 2015г се отчете с 2 отводки и 6 магазина мед). Само дето дъщерите и не мога да ги догодя да всичките да са като нея. Голям процент не се представят като майка си. Мисълта ми е друга....ама карай.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Че и аз си имам такива майки. 2 плодника и 2 магазина ДБ10 (като на 2 пъти и теглих пило..... 2015г се отчете с 2 отводки и 6 магазина мед). Само дето дъщерите и не мога да ги догодя да всичките да са като нея. Голям процент не се представят като майка си. Мисълта ми е друга....ама карай.
    От тази майка е трябвало да си отгледаш синове, не дъщери.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    От тази майка е трябвало да си отгледаш синове, не дъщери.
    Аз си отгледах бащи без да искам, изпуснах строителната на 2 кошера.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз си отгледах бащи без да искам, изпуснах строителната на 2 кошера.
    За да не подобряваш местните пчели, и без това никой от дъртите няма да го оцени и най-много да ти се скарат, по-добре си дръж търтеите в кошера. Има за целта ХР и решетки за търтеи. Няма нужда да им даваш нещо, за което не са си платили. После, като им вдигнеш добива, ти ще страдаш.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    За да не подобряваш местните пчели, и без това никой от дъртите няма да го оцени и най-много да ти се скарат, по-добре си дръж търтеите в кошера. Има за целта ХР и решетки за търтеи. Няма нужда да им даваш нещо, за което не са си платили. После, като им вдигнеш добива, ти ще страдаш.
    Хм, че какви са тея “бащи“ дето ще вдигнат добива на старците, ако не е тайна. А и в България не се ли препоръчваше при селекция да се избягват жълтите окраски.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цвета на пчелата е толкова важен фактор за добивите, колкото и цвета на косата на една жена (днеска е руса, утре - брюнетка, общо взето много постоянен фактор) за нейните скрити умения.
    А да си избираш пчела според цвета, е като да си избираш автомобил според формата на антената му за радиото.

Отделно, майките оплодени с по-разнородни търтеи, по правило правят по-продуктивни и по-устойчиви на болести семейства.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •