То, че тези пари ще са само за зърнарите, беше ясно от самото начало. Много мой приятели ме виняха, че съм прекалено голям песимист, но не е така. Просто съм реалист и познавам мисленето на политиците(играл съм в тяхната игра) Когато политик ми каже че има добра новина, винаги имам две на ум. Сега може да се преборим поне в тази програма да се вкарат някои мерки, които да ни защитят от тровенето. Има я тази възможност и сега е момента. Като ще взимат пари, то поне те да са за използването на биологични препарати. Сега е момента чрез тази мярка дасе реализира идеята, дето Симо Тодоров я лансира на срещата със зърнопроизводителите. Матеев е наясно за какво става дума и тъй като Симо със сигурност няма да е сред поканените, то сега Матеев може да помогне да се реализира идеята.
Колкото до това, че зърнарите нямат интерес да въдят кошери? Имат и още как. Те вече са започнали и много скоро всички ще попищим, защото ще се получи много неприятен ефект за дребното разпокъсано българско пчеларство, особено в по-благодатните райони. И понеже не можахме да си оплетем кошничката докато се карахме кой е по, по най, сега нищо не може да ни защити от създаването на големи пчелини точно до входа на нашия. В следващия момент ние имаме малък избор. Какъв ще е той, всеки сам да прецени, но тази програма, ще положи началото на края на пчеларството във вида в който съществува сега. Просто дребните и средните ще останат извън играта, а 99% от нас са точно такива.