Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 22 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 211
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    То, че тези пари ще са само за зърнарите, беше ясно от самото начало. Много мой приятели ме виняха, че съм прекалено голям песимист, но не е така. Просто съм реалист и познавам мисленето на политиците(играл съм в тяхната игра) Когато политик ми каже че има добра новина, винаги имам две на ум. Сега може да се преборим поне в тази програма да се вкарат някои мерки, които да ни защитят от тровенето. Има я тази възможност и сега е момента. Като ще взимат пари, то поне те да са за използването на биологични препарати. Сега е момента чрез тази мярка дасе реализира идеята, дето Симо Тодоров я лансира на срещата със зърнопроизводителите. Матеев е наясно за какво става дума и тъй като Симо със сигурност няма да е сред поканените, то сега Матеев може да помогне да се реализира идеята.
    Колкото до това, че зърнарите нямат интерес да въдят кошери? Имат и още как. Те вече са започнали и много скоро всички ще попищим, защото ще се получи много неприятен ефект за дребното разпокъсано българско пчеларство, особено в по-благодатните райони. И понеже не можахме да си оплетем кошничката докато се карахме кой е по, по най, сега нищо не може да ни защити от създаването на големи пчелини точно до входа на нашия. В следващия момент ние имаме малък избор. Какъв ще е той, всеки сам да прецени, но тази програма, ще положи началото на края на пчеларството във вида в който съществува сега. Просто дребните и средните ще останат извън играта, а 99% от нас са точно такива.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    .....Твоят лидер е бил вероятно там.Него ли да гръмнем или себе си.
    Кой е моят лидер? В списъка са били Ганчо Ганев, доц. Пламен Петров, Котларски, Стефан Стефанов и Петко Симеонов - нито един от тях не е мой "лидер".

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Кой е моят лидер? В списъка са били Ганчо Ганев, доц. Пламен Петров, Котларски, Стефан Стефанов и Петко Симеонов - нито един от тях не е мой "лидер".
    По-скоро отговора му беше отправен към rosty_sz.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    И пчелните семейства да са закупени само от лицензирани майко и отводко производители....
    Получаваш първо предупреждение за изгонване от форума !!!

Искам всички да са наясно, че веднъж завинаги трябва да престанат с бъзиците, подигравките и провокациите по мой адрес и по адрес на БПРА !!! Много съм чувствителен на тази тема и не търпя на майтап.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Чанко нямаше предвид теб.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Конфузна ситуация. Става въпрос за лидера на Рости. Не му цитирах целият пост, но мислех, че е ясно. Недоразумението явно идва от това, че цитирах и твои думи.Сори.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Мисля, че всички участващи в работната група лидери в момента са заинтересовани нещата да не тръгнат накриво, защото каквото за нас такова е и за тях. Всички и най-вече развъдните асоциации ще са много потърпевши. За това смятам, че ще могат да превъзмогнат непреодолимите различия и да се обединят около своето спасение. Личните отношения трябва да останат настрана по тези въпроси. Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Матеев , спокойно .
    Скоро ще оправим работата .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Мисля, че всички участващи в работната група лидери в момента са заинтересовани нещата да не тръгнат накриво, защото каквото за нас такова е и за тях. Всички и най-вече развъдните асоциации ще са много потърпевши. За това смятам, че ще могат да превъзмогнат непреодолимите различия и да се обединят около своето спасение. Личните отношения трябва да останат настрана по тези въпроси. Успех.
    Аз също така мисля и така е редно да стане. На всички е ясно, че за голяма част от пчеларските проблеми всички вождове би трябвало да са на едно мнение. Проблемът обаче не е в това, че старите вождове не мислят за пчеларите, а в това, че ПОДХОЖДАТ БЕЗОТГОВОРНО по почти всеки един въпрос.

В какво се състои тази безотговорност?

Ами ще ви кажа на какво съм бил свидетел до момента:

1. Не идват редовно на заседанията на работните групи. Само заемат бройката, която можеше да бъде дадена на някой много по-отговорен и по-сериозен пчеларски лидер. Например доцента не съм го виждал досега на нито едно заседание, а неговото име неизменно присъства във всяка една работна група. Същото важи и за всички стари вождове - идват средно по веднъж на всеки 3 заседания.

2. Дори и когато благоволят да дойдат, ИДВАТ НЕПОДГОТВЕНИ, все едно че са на гости. Не си носят предварително разпечатания текст на обсъжданата наредба, в резултат на което не внимават в обсъжданията и на практика не знаят какво точно се обсъжда в момента. Не си носят компютър, не си носят дори и химикалка и лист хартия, за да си водят записки и следващия път да не плещят глупости.

3. Когато ни поискат от МЗХ да изпратим някакви предложения преди срещата, НИТО ВЕДНЪЖ старите вождове не са го правили това. Това означава, че те не са правили предварителни обсъждания с членовете си, не са обмисляли никакви предложения и дори не са си направили труда да седнат 5 минути преди срещата да нахвърлят на един лист каквото и да било.

4. Старите вождове НЯМАТ АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ. Аз например по въпросите на КБП или БПРА имам вече огромна директория с няколко хиляди файла, в които са вложени хиляди часове труд от мене, от офиса и от активистите в двете организации. Закони, правилници, наредби, проекти, предложения в десетки версии - бездънна яма от информация, която трябва да се поддържа и обновява, за да може човек реално да върши полезна работа в тези работни групи. Старите вождове държат всичко в главата си, което всъщност означава, че не държат нищо. Единствено изключение е Петко Симеонов - той е много в час и наистина се подготвя за всяко едно заседание. Всички останали са скарани с компютрите. Някои от тях дори мейла си не знаят ка да го прочетат, та са дали на секретариата мейловете на дъщерите и синовете си.

5. Въпреки че масово идват НЕПОДГОТВЕНИ НА ЗАСЕДАНИЯТА, с удоволствие вземат думата и ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ по 5-10 минути, изнервяйки всички членове на комисиата. А глупости се плещят именно защото са неподготвени, защото нищо не са обмислили предварително, защото нищо не си записват по време на заседанията и т.н.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Като цяло може да се каже, че вече се познавам лично с по-голямата част от пчеларските лидери в България. Ами смело мога да твърдя, че там в работните групи в МЗХ е пълно с ПОСРЕДСТВЕНИ "лидери", а истинки свестните хора, които могат много да направят за пчеларството, не са поканени в тези работните групи.

Страница 5 от 22 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •