Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Преди няколко седмици получиха по 1/2 питка, но никоя не си бе изяла дажбата.
    Като е "горчива" или "кисела" как да я ядът.Пробвай да им направиш питка от мед и пудра захар и постви едновременно с купешката храна.сигурен съм,че ще инвестираш в тестобъркачка.....

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Като е "горчива" или "кисела" как да я ядът.Пробвай да им направиш питка от мед и пудра захар и постви едновременно с купешката храна.сигурен съм,че ще инвестираш в тестобъркачка.....
    Кисели ще ядат след 2 седмици, като забъркам следващите питки. Ще им дам такива с лимонтозу, а като гледам времето се чудя дали да не минат направо на инверт с лимонтозу. Иначе питките не ги купувам. Правя си ги от инверт и пудра захар. Бих им дал и с мед, но него аз си го ям, пък и за да вървят нещата трябват парички - пчеларството не ми е основен доход, но е на самоиздръжка. С храненето съм затворил кръга от машини: пудра захар, инверт и месене. Остана да си направя такава и за разстилане на захарното тесто, но към момента съм се заел с други две неща, та времето ми е много кът.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Инвертазата в меда в питките помага за по лесното усвояване(инвертиране) на захарта от пчелите.А дали вече инвертиралия захарен сироп помага да се инвертира захарта в питката.......Това имах в предвид,като казах "горчива","кисела"

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз продължавам да бъда, най- доволен от чорапите....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Колко ли жени си ограбил на излизане,зарад тез пусти пчели...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Изпробвах този вариант на подаване на питка, но за една семица от 07 до 14.02, това семейство беше изяло около 1.200 кг питка, а тези с найлона бяха взели много по-малко, предполагам, че е понеже пчелите имат достъп от всякъде до нея, но си мисля, че може да са и складирали, защото ми се струва невъзможно да я употребят, семейството покрива всички междурамия на ЛР плодник, и беше все още в източната половина /прелките са на изток/.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Изпробвах този вариант на подаване на питка, но за една семица от 07 до 14.02, това семейство беше изяло около 1.200 кг питка, а тези с найлона бяха взели много по-малко, предполагам, че е понеже пчелите имат достъп от всякъде до нея, но си мисля, че може да са и складирали, защото ми се струва невъзможно да я употребят, семейството покрива всички междурамия на ЛР плодник, и беше все още в източната половина /прелките са на изток/.
    Изкуствена ли е питката? И “ако“ са складирали част от нея май се получава като с извадения и върнат мед в кошерите...... Там се предполага, че се разнасят болести. А тук се предполага, че се разнасят изкуствени храни..............

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Изкуствена ли е питката?...А тук се предполага, че се разнасят изкуствени храни..............
    Заинтригува ме с понятието "изкуствена" питка. Някаква синтетика ли имаш предвид?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Изкуствена ли е питката? И “ако“ са складирали част от нея май се получава като с извадения и върнат мед в кошерите...... Там се предполага, че се разнасят болести. А тук се предполага, че се разнасят изкуствени храни..............
    Къде се разнасят "изкуствените" храни?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Къде се разнасят "изкуствените" храни?
    Значи, опита ми с изкуствените храни е всичко-на всичко 1 питка (1 пликче не го и помня вече колко грама беше). Така, че не чакай аз да ти кажа какво ги правят и къде ги разнасят. Колежката Силвия си изказа съмненията, че при нея се е получило складиране(разнасяне) а и преди няколко дни друг колега пак писа за същото нещо........ Така, че аз направих само сравнение.......... И не вярвам да не си го усетил...........

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 364 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 364 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •