Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 49 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 484
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако е рекъл Началникът и има рапица наоколо,тази млада майка ще иска цепене още преди акацията...
    Аз си мисля,че моята септемврийска "отводка",ще пусне "северна" акация,а при теб не е необходимо акацията да закъснява.
    Рапица няма да има, но ще ги подкарам от средата на февруари на питки с прашец, а след това инверт с някои витамини, като по този начин ще се опитам да ги направя "лами" за акацията.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Не разбирам(по скоро не приемам) защо ти е необходимо-инвертирания сироп и витамините.От цъфтежа на леската нататък-витамини колко щеш и то точно такива каквито са им необходими.Имаш достатъчно кошери.Остави 5-6 кошера само на захарен сироп(след питките)и сам ще направиш разликата.Кошерите със късно летните майки не им трябва много подкарване(хранене) ще изпреварят другите при равни условия.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Прекрасен ден,направо работен.Продължават да вкарват прашец и нектар.Имат на по една рамка по 10дц2 пило,но предимно зряло.За яйца не рових.Медови запаси15кг-18кг.Пресния нектар го складират по към средата.Крайните рамки са изцяло запечатани с мед.При другите майки,преминали през активния сезон,няма пило.Като цяло-мн.добро състояние на всички "късни" "отводки"...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Всички "отводки" продължават да са в мн. добро състояние.Дори и септемврийската отводка(направена с половин рамка пило с оплодена майка) е в отлична кондиция.Медовите запаси са пре достатъчни,но въпреки това половината получиха питки.За пило не съм проверявал.Спокоен съм за предстоящите студове и вече съм сигурен в изимуването на отводките.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ех Ачка! Де да можех и аз като теб да правя августовски отводки! А по това време- да им се кефя! Ама сигурно, ако често си пием питиетата- ще мога,а ? Има ли надежда?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Често,често,колко да е често?Трябва всеки месец да е отпускарски месец,за да си поркаме заедно.Иначе аз сега допивам,а за теб не знам.
    Но,определено,сполуката при късните отводки си зависи и от раьона.Едно е на кота 0м,друго на кота +700м.и на горе.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    На единия пчелин немога и да си помисля за отводки по-това врем, но на другия и септември можех да правя... Просто имам голям герен с цъфтящи, между 2 язовира съм и съм на 100м. нв. Разстояние по въздух 5км.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    ......
    Но,определено,сполуката при късните отводки си зависи и от раьона.Едно е на кота 0м,друго на кота +700м.и на горе.....
    При мене на 644 м.н.в и 20 юли ми идва късно. 2014 имах един опит и август по случайност преваля та спасих положението ! И пак цяла зима имах гъдел ! Ачка от снимките се виждаше , че нещата ще ги бъде !

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Августовска отводка
    - пет месеца по-късно - 30.01.2016г.
    От 14 направени в края на август към момента 0% смъртност. С оглед на състоянието им, не се очаква такава. 12 бр. са като тази от снимката, а 2 с една идея по-назад. Към храна - не са от най-яшните. Преди няколко седмици получиха по 1/2 питка, но никоя не си бе изяла дажбата.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри av1.jpg‎  
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Преди няколко седмици получиха по 1/2 питка, но никоя не си бе изяла дажбата.
    Като е "горчива" или "кисела" как да я ядът.Пробвай да им направиш питка от мед и пудра захар и постви едновременно с купешката храна.сигурен съм,че ще инвестираш в тестобъркачка.....

Страница 8 от 49 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 352 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 352 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •