Не разбирам(по скоро не приемам) защо ти е необходимо-инвертирания сироп и витамините.От цъфтежа на леската нататък-витамини колко щеш и то точно такива каквито са им необходими.Имаш достатъчно кошери.Остави 5-6 кошера само на захарен сироп(след питките)и сам ще направиш разликата.Кошерите със късно летните майки не им трябва много подкарване(хранене) ще изпреварят другите при равни условия.
Прекрасен ден,направо работен.Продължават да вкарват прашец и нектар.Имат на по една рамка по 10дц2 пило,но предимно зряло.За яйца не рових.Медови запаси15кг-18кг.Пресния нектар го складират по към средата.Крайните рамки са изцяло запечатани с мед.При другите майки,преминали през активния сезон,няма пило.Като цяло-мн.добро състояние на всички "късни" "отводки"...
Всички "отводки" продължават да са в мн. добро състояние.Дори и септемврийската отводка(направена с половин рамка пило с оплодена майка) е в отлична кондиция.Медовите запаси са пре достатъчни,но въпреки това половината получиха питки.За пило не съм проверявал.Спокоен съм за предстоящите студове и вече съм сигурен в изимуването на отводките.
Ех Ачка! Де да можех и аз като теб да правя августовски отводки! А по това време- да им се кефя! Ама сигурно, ако често си пием питиетата- ще мога,а ? Има ли надежда?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Често,често,колко да е често?Трябва всеки месец да е отпускарски месец,за да си поркаме заедно.Иначе аз сега допивам,а за теб не знам.
Но,определено,сполуката при късните отводки си зависи и от раьона.Едно е на кота 0м,друго на кота +700м.и на горе.....
На единия пчелин немога и да си помисля за отводки по-това врем, но на другия и септември можех да правя... Просто имам голям герен с цъфтящи, между 2 язовира съм и съм на 100м. нв. Разстояние по въздух 5км.
Августовска отводка
- пет месеца по-късно - 30.01.2016г.
От 14 направени в края на август към момента 0% смъртност. С оглед на състоянието им, не се очаква такава. 12 бр. са като тази от снимката, а 2 с една идея по-назад. Към храна - не са от най-яшните. Преди няколко седмици получиха по 1/2 питка, но никоя не си бе изяла дажбата.
Keep Walking...
В момента има 352 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 352 гост (и))