Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 807

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Какъвто и инструмент за прехвърляне да си вземеш все ще трябва да се научиш да работиш с него. От 3 години работя с такива игли като си ги поръчвам от алито. 10 излизат 5-6 лв. На мен лично са ми удобни за работа, като имат някои предимства. Например загребваш ларвата с млечице и др. Всичко е въпрос на усет и опит. По време на прехвърляне я облизвам от време на време, а като свърша я измивам под течаща вода. Понякога се налага да почистиш перото. Правя го внимателно с бръснарско ножче. Иначе, ако не ти се занимава, взимаш следващата.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Какъвто и инструмент за прехвърляне да си вземеш все ще трябва да се научиш да работиш с него. Аз лично от 3 години работя с такива игли като си ги поръчвам от алито. 10 излизат 5-6 лв. На мен лично са ми удобни за работа, като имат някои предимства. Например загребваш ларвата с млечице и др. Всичко е въпрос на усет и опит. По време на прехвърляне я облизвам от време на време, а като свърша я измивам под течаща вода. Понякога се налага да почистиш перото. Правя го внимателно с бръснарско ножче. Иначе, ако не ти се занимава, взимаш следващата.
    Поръчани са, заедно с онези клетки.Спрях се на тях, защото личинката се взема заедно с млечицето.Май съм на прав път. Ха ха -майкопроизводителите да му мислят.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Поръчани са, заедно с онези клетки.Спрях се на тях, защото личинката се взема заедно с млечицето.Май съм на прав път. Ха ха -майкопроизводителите да му мислят.
    Ако ще прехвърляш в пластмасови чашки питай колегите за особености, защото някой се оплакваха от по-малък % прием. Рамката с восъчни чашки ги слагам 1-2 часа по-рано в стартера за полирането им и уеднаквяване на миризмите. Колкото до млечицето, то метода на двойното прехвърляне подсигурява достатъчно. Някой прехвърлят и на сухо, а други върху капка с медно-воден разтвор.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Спрях се на тях, защото личинката се взема заедно с млечицето.Май съм на прав път.
    Младите ларви имат много малко млечице и ще ти бъде трудно да ги прехвърлиш с млечице, затова те съветвам да правиш двукратно прехвърляне така ще добиеш повече опит и ще ти е по лесно.Първия ден прехвърляш по стара от 24 часа ларва ,която е с повече млечице и ще ти е по лесно прехвърлянето и на другия ден там където са приети ларвите ще има доста млечице ти само ще махнеш старата ларва и ще я смениш с млада .

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Не ползвам вече този модел, защото когато е ново изградена рамката много лесно дупчи дъното, а не се плъзга по него. За да е по лесно от рамката трябва да се е излюпило поне едно поколение.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    То е препоръчително де се сложи млечице във всяка чашка, преди ларвите.
    Ако сам не си го добиеш, то в магазина 10 мл е 10 лв и е предостатъчно като за начало. Има доста клипове от лектории на тези тема, където е обяснено на дълго и широко. Поне няма да ти се налага да четеш

https://www.youtube.com/watch?v=T49qEfg2JvI

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    При двукратно залагане ако имаш не захранени можеш да прехвърлиш млечице от захранените и залагаш отново във всички чашки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Благодаря ВИ. На седмото небе съм.Не очаквах толкова много помощ. Казвайте и останалите тайни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Ми дай по един ред де. Изпразниха се чашите!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •