Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 170 от 677 ПърваПърва ... 70120160168169170171172180220270670 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,691 до 1,700 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Виж сега, мойте зимата не гледат пило....така че, не мой ти каза какво им пречи и какво им помага. Всъщност някой опитаха да гледат и си заминаха.....И СЕ РАДВАМ ЗА КОЕТО. Така, че ако въпроса е към мен- не си уцелил къде да го сложиш.
    Моите( не само) редовно от януари(демек зима) си залагат пило и не си"заминават",което ме радва,а към края на зимата имат по 4р.дб. (средно) пило.Да,въпросът беше към теб,но виждам,че мисленето е под твоето достойнство.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Моите( не само) редовно от януари(демек зима) си залагат пило и не си"заминават",което ме радва,а към края на зимата имат по 4р.дб. (средно) пило.Да,въпросът беше към теб,но виждам,че мисленето е под твоето достойнство.
    Приятел, аре да не си вадим..............................ДОСТО ЙНСТВАТА. А.......кво ше кажеш.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Абе, вие се молете аз да не съм ви шеф! Че да ви питам после, как сте се прибрали пияни като мотики при жените си? След като цял ден сте били на работа....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Най ми е лесно да ме командват.Обичам да спазвам иерархия,но ако "командира" командва "без акъл" започвам сам да се организирам....Изобщо,работ та и животът са песен,когато отгоре имаш можещи....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колеги искам съвет!
    Бях писал в темата преди че един кошер има много влага, направо дъното мухляса. Смених таблата капака и дъното, но пак си има влага. Махнах още една странична рамка и като опитах меда направо кисел, няма изолации никъде а от къде се взима толкова влага не знам. От 43 еднакви кошера само в 1 е така останалите няма капка влага по дъното. Гледам от кошера излитат пчели падат на снега изхождат се и умират. Отворих да му сложа питка и гледам вътре е чисто, от горе по рамките видимо няма петна кълбото на 8 рамки (много силен кошер) лайсните на рамките бяха пълни с вода, имат си басейн.
    Чудя се това дали е заразно да не направи беля на останалите кошери, да му драсна ли клечката?

Не прави глупости. Каква му е вентилацията на този кошер? Каква е покривната табла? Колко входа са отворени?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Кошера не може да остане в този си вид най малко заради прокиснатия мед...Ако не е късно,може семейството да се прехвърли в чист кошер,но това може да стане в стая(може и не отоплена).Трябва да им сложиш други рамки с мед,на които да има празни килийки за кълбото. От новите рамки трябва поне две подгрети, за да могат пчелите по лесно да разпечатат.Аз бих сложил и нещо на йодна основа.Всичко това ако ти се занимава.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Не прави глупости. Каква му е вентилацията на този кошер? Каква е покривната табла? Колко входа са отворени?
    Вентилация има като всички останали 17/17 мрежа на дъното, отворен вход на дъното с мишепредпазител и отворен 2ри корпус.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Кошера не може да остане в този си вид най малко заради прокиснатия мед...Ако не е късно,може семейството да се прехвърли в чист кошер,но това може да стане в стая(може и не отоплена).Трябва да им сложиш други рамки с мед,на които да има празни килийки за кълбото. От новите рамки трябва поне две подгрети, за да могат пчелите по лесно да разпечатат.Аз бих сложил и нещо на йодна основа.Всичко това ако ти се занимава.....
    Нямам никакви пити с мед всичко е по кошерите, а според мен ще изкара зимата в момента натискат на питката. Въпроса е дали може да разболее останалите кошери, това ме притеснява тази година останалите са много добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Сигурен ли си, че капакът не тече? Имах подобен случай със скъпи купешки кошери от прехвален производител - подгъвът на ламарината на капака не беше достатъчен и водата подливаше по дъските и оттам върху таблата и корпуса. Така беше на всички кошери от този производител.
    Аз бих отворил всички прелки, бих сложил празен корпус най-отдолу и бих преместил кошера на най-слънчевото място в пчелина. Дори бих махнал дъното напълно. Естествено смяната на питите с мед е на първо място.

Страница 170 от 677 ПърваПърва ... 70120160168169170171172180220270670 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •