Някои твърдят , че това е пътят към вечният живот -http://www.dnes.bg/science/2016/01/20/hirurg-prisadi-glava-na-maimuna-misli-za-chovek.290262
Някои твърдят , че това е пътят към вечният живот -http://www.dnes.bg/science/2016/01/20/hirurg-prisadi-glava-na-maimuna-misli-za-chovek.290262
Главата старее пропорционално на стареенето на тялото. Ако не старееше, щеше да е много лесно да бъде свързана към една изкуствена система - сърце-бял дроб, каквато вероятно вече е създадена и да поддържа живота на мозъка.
Скороста на стареене е генетично заложена в човешкия организъм. Факт е, че по земята има други живи организми както с много по-късо, така и с много по-дълго време на живот. Ако искаме драстично да увеличим продължителноста на живота, ще трябва да се преборим с гените. Ще трябва да се научим да ги манипулираме, но тогава пък ще стане много страшно. Ако наистина можем да си играем с гените както си поискаме, тогава никой няма да ни попречи да създадем каквито си искаме изроди или свръх-хора или свръх-войници и т.н. И както вече знаем от историята, тази технология първо ще бъде използвана за военни цели, и ако случайно не се самоунищожим, тогава тези, които оцелеят, наистина ще живеят поне 1000 години и повече.
Тогава обаче ще възникне един друг МОРАЛЕН ПРОБЛЕМ. Свръхинтелигентни безсмъртни същества в идеалното физическо тяло ще бъдат принудени да живеят наравно с нискоинтелигентни недъгави неандерталци, такива, каквото сме ние сега. Колко дълго мислиш, че е ни изтраят да им се месим в живота и в управлението на обществото с нашата простотия и некадърност?
Няма да им се месим изобщо нито в управлението, нито в живота.
Ще си вегетираме мирно и тихо, с цел да създаваме блага, от които ще се ползват 1000 годишните.
То и сега май е така /като пренебрегнем продължителността на живота/.
Не го мислете. Като дойде изкуствения интелект, край с тези грижи. Няма човек - няма проблем.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Вече стана въпрос за гените- добри, лоши? Как и кои да се отключат? Здравния статус зависи в най- голяма степен от спорт, и от позитивна нагласа. Без цигари, алкохол и жени. Щото на всяка PH то е различно, по думите на една уважавана от мен дама. А една пържола, била тя и свинска- с подходящата салатка, гарнирана с чаша Мавруд. Върши чудеса!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Добро утро! Понеже не ми харесва посоката на мисли, ще споделя част от своя житейски опит. На моя най- добър приятел се спомина майка му. На 39 години беше, страхотна жена- лека и пръст. Преди това, ежеседмично си прочистваше организма с всевъзможни диети и системи. Просто за здраве. Разболя се от рак, и за два месеца угасна.....В живота е така, някой по- рано падат, други отлагат неизбежното.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Още една красиво поднесена теза(диета). Някой лекомислено ще си докара трайни увреждания с този ”сух глад”. Звучи като ”да изкореним дърветата за да направим място на нови, здрави и хубави”.
С глада добре - тялото може да издържи 30-40 дена. Със жаждата обаче как си го представяте? Без вода организма трудно ще издържи повече от 3, максимум 4 дена. Да не стане като с приказката за магарето - "таман го научих да не яде, а то взе, че умря".
ПС: Иначе преди много време аз съм пробвал всичко написано в по-горните постинги. Бях при д-р Емилова на отслабване и наистина тогава отслабнах с 13 кг за по-малко от месец. И наистина имаше криза в първите няколко дена, при която организма интензивно се чистеше от всякакви шлаки и боклуци. Например езика се обложваше и покафеняваше, а урината специално при мене стана синя (не знам какъв боклук съм изпикавал). След това някъде на 5-тия или 6-тия ден се появяваха неподозирани сили, бодрост и лекота на движение и извършване на каквато и да е физическа дейност. Все едно, че хвърчиш.
Та такива ми ти работи. Лошото е, че ефекта е само временен, и когато човек се възвърне към нормалния начин на живот, с хилядите пороци около него, всичко отново се връща на старото му място - пушене, пиене, мързел, затлъстяване и всичко останало.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))