Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
Снимките ще са от полза. Срещнах го това решение. Имаш ли проблем с капацитета на компресора? Видях вързани два компресора от хладилник към една бутилка. Някои избират по-голяма бутилка и пресостат с по високо налягане за изключване на компресора за да компенсират дебита му.
Не разбирам за кои капаци ме питаш. Не е проблем и няколко компресора да се свържат с една бутилка, но реално няма нужда. Моя съм го направил да изключва около 9 атм. и да се пуска при 6 атм. Дебита е напълно достатъчен. Но ако ми трябва постоянно високо налягане го пускам принудително по-рано. Възможно е да ви е необходим пресостат с разтоварващ клапан. Преди поредното включване на компресора линията се разтоварва от налягането и така старта му е улеснен, някои компресори не могат да тръгнат при голямо налягане на изхода. Моя съм го тествал и тръгва дори при 15 атм., така че не съм му слагал разтоварващ клапан.
Влагоотделител задължително се слага на линията, омаслителя не е задължително условие. Самата работна част на компресора е потопена в масло и по този начин вкарва доста мазен въздух, дори във влагоотделителя предимно се отделя масло. Освен това към пневматичните пистолети вървят и бутилчици с масло, преди всяка работа се капват по няколко капки в пистолета.