Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
Отговора ми беше към колегата scutellator, че съм съгласен с неговите 3 реда. А другото, което не че не съм съгласен но не го разбирам, е че мойте пчели докато не изпълнят плодника /8,10,12ДБ или ЛР/ с пчели, пило и мед, не си и помислят да се качват в магазините че да вадя и аз мед. Не само тая зима ами ВИНАГИ ДО СЕГА най-силните ми кошери зимата са били тея дето след началото на август не съм ги барвал ВЪОБЩЕ, най-най-много да освободя някоя пита за осеменяване. И третирането есента. Как вашите остават без храна по нова година не ми е ясно. 15-20 кила мед да заминат за 4 месеца от септември до нова година, еми не ми е ясно. В момента само повдигам таблите от време на време /когато ме скефне/ и ги погледна набързо /кошерите са у нас/ и тея, които септември са били на 8,9,10 пити ДБ сега са на 4,5,6. и не само тая зима ами винаги досега. А иначе през февруари слагам питки най-вече щото в тях слагам и прашец, и един вид ги подритвам по дупетата да се сещат, че е време да се захващат за работа.
От страх да не би някое семейство да загине от глад, а този страх се получава от това, че не са си проверили семействата какви запаси имат. Ако бързат поради друга причина, пак си нанасят вреда, която трудно се открива, но тя пък им саботира развитието на семействата с което пак губят. Ха, ха....Рости пак ще каже, че само загатвам. Той който разбира ще се сети.