Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какви размери да приема, евентуално 1/2 от ЛР, за да мога да подсигуря изградени рамки......Някакви идеи, препоръки.
    Ако се направи нук с 1/2 5бр ЛР. с отделни корпусчета от фибран с фибранови капаци и дървени дъна. Така че по-време на сезона едното рамче се маха и се слага вътрешна хранилка с твурда храна. А за зимата се добавя рамче и се събират по 2 нука един над друг за да зимуват, хем за запасни майки хем да не ги ядат молци и за по-лесно зареждане на пролет. ... Това си мисля аз че ще е добър вариянт за малки стопанства 50-100 кошера. Ще ти трябват не повече от 20 нуклеуса за да си покриеш годината с оплодени майки и да имаш в запас.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Ако се направи нук с 1/2 5бр ЛР. с отделни корпусчета от фибран с фибранови капаци и дървени дъна. Така че по-време на сезона едното рамче се маха и се слага вътрешна хранилка с твурда храна. А за зимата се добавя рамче и се събират по 2 нука един над друг за да зимуват, хем за запасни майки хем да не ги ядат молци и за по-лесно зареждане на пролет. ... Това си мисля аз че ще е добър вариянт за малки стопанства 50-100 кошера. Ще ти трябват не повече от 20 нуклеуса за да си покриеш годината с оплодени майки и да имаш в запас.
    Чуденето и маенето беше докато ме осени идеята за нуклеус -тип Кения.Ще го ползвам само за оплождане.За оплождане и в същото време за зимуване на запасни майки, ще правя нуклеус на стандартна рамка -тип Матеев. Имам 5 рамкови, но новите ще бъдат от фибран.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •