Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 159 ПърваПърва ... 1018192021223070120 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 1589
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ти хвана вяра, че семейството е виновно? О, не. Както каза Рости тук някой работи яко, но без каквито и знания.
    Обичам да разъждавам. Ясно, че това което казва Рости е най-вероятно, но не мисля, че Ник вижда пчела за първи път.
    А колкото до разместването на питите може само той да каже.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Има "откачени" семейства които правят разни щуротии ама, това с пилото ми е малко невъзможно. Аз примерно имам три откачалки в момента които си имат мед, но още в началото на декември си премахнаха венците. На тъмни пити са, среснени, центрирани аба всичко име е 6+. Качени са на таванките и това е. Правих си разни експерименти с тях за да видя как ще ги надхитря за да си слязат където им е мястото ама, НЕ, на таванките са все едно няма грам мед в кошера. Размествах пити, давах пити от другаде, давах инверт, подредих на единия на ново целия корпус. Махна си венеца и пак на таванката. Сега им шибнах по една питка и толкова. Предадох се.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Познат ми каза, че имал такива майки,разхвърля пилото по рамките, но го е наблюдавал пролетта. То си е за радост, че се е отървал от тях.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Има "откачени" семейства които правят разни щуротии ама, това с пилото ми е малко невъзможно. Аз примерно имам три откачалки в момента които си имат мед, но още в началото на декември си премахнаха венците. На тъмни пити са, среснени, центрирани аба всичко име е 6+. Качени са на таванките и това е. Правих си разни експерименти с тях за да видя как ще ги надхитря за да си слязат където им е мястото ама, НЕ, на таванките са все едно няма грам мед в кошера. Размествах пити, давах пити от другаде, давах инверт, подредих на единия на ново целия корпус. Махна си венеца и пак на таванката. Сега им шибнах по една питка и толкова. Предадох се.

Май ти си се предал.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    rosty_az, къде ги махат венците, или ги изяждат.
    Моите всяка зима са горе, въпреки пълните пити с мед и нямам никакви проблеми. Ако твоите откачалки са като моите, значи всичко е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    С тези аномалии във времето, като се редуват една седмица лято и една седмица зима и толкова цъфтяща растителност е възможно всичко. Аз не вярвам да са местени пити въпреки че така изглежда.
    Колко спам написахме за един тъп коментар, някой път говоря преди да помисля.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    При мен от 43 коешера, 42 са ударили горна летва. Значи всички са "откачени" и един е надзирател на лудницата.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Според мен ги махат. Защото, като го преподредих единия хубосник го оставих в средата със 4 пити с по 7-8 см венец и след десетина дни венеца го нямаше. Налях им енверт малко преди коледа по 2-2,5 кг за да си направят сами венец ама те го шибнаха някъде другаде ( нямаше възможност да ровя за да видя къде) и пак на таванката. Ама не са леко над рамките ами са яко горе на единия и част от кълбото му беше влязло в хранилката

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    И какво излиза? Майката снася малко тук и току хуква и през две пити пак започва? Снася какво снася и пак се премества през две - три пити? Тези пчели сигурно са прочели темата за конспирациите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен от 43 коешера, 42 са ударили горна летва. Значи всички са "откачени" и един е надзирател на лудницата.
    Като са точно под горната летва не има се притеснявам. Като излезе върха на кълбото над летвата пак не им се притеснявам. Притесненията ми започват като надникна в студено време (около и под нулата ) и ги видя лепнати на таванката. Тогава си е време за питки, задължително.

Страница 20 от 159 ПърваПърва ... 1018192021223070120 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •