Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 31 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 307
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Матеев, понеже видях че ви лепне по кантара и масата. Предлагам да ръсите като мен по малко пудра захар, за да е по удобно за работа. Ако не сте опитали разбира се.
    Благодаря за съвета. Ще се възползвам от него.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Матеев, понеже видях че ви лепне по кантара и масата. Предлагам да ръсите като мен по малко пудра захар, за да е по удобно за работа. Ако не сте опитали разбира се.
    Може питките да се слагат на кантара направо с пликовете и тогава да се дослагва или отвзема от тях. Матеев защо след като си доволен от Апифондата „отсвири“ Апиинверта (горе долу са на една цена) и започна да си правиш собствен инвертиран сироп? Май и с питките скоро ще стане така, все пак на 6 тона питки разликата никак не е малка?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цеко не е по добре, защото плика се цапа. А със самата питка ще се борави по-трудно върху кантара. Личен опит !
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цапането на плика е въпрос на рутина, аз от началото се омацвах до ушите, но с течение на времето (омесването на повече кг) така започнах да въртя шпаклата че почти нищо не оставаше в съда където замесвах тестото и пликовете си бяха като нови ... и почти не се налагаше да ги тегля на кантара . Тъкмо им хванах „цаката“ и вече си бях изпълнил нормата за тая зима...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    .... Матеев защо след като си доволен от Апифондата „отсвири“ Апиинверта (горе долу са на една цена) и започна да си правиш собствен инвертиран сироп? ....
    Ами защото на мене инвертирания сироп ми излиза по-малко от левче на килограм. Ха-ха ...... просто финансови съображения.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами защото на мене инвертирания сироп ми излиза по-малко от левче на килограм. Ха-ха ...... просто финансови съображения.
    Това ми е ясно, и килограм питка собствено производство пак на толкова горе долу ще ти излезе, за това питам (за финансовите съображения)

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Матеев мислил ли си за някакъв банциг който да реже филии от блокчето през 10 мм.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Това ми е ясно, и килограм питка собствено производство пак на толкова горе долу ще ти излезе, за това питам (за финансовите съображения)
    За направата на собствени питки все още си нямам собствени машини. Сам разбираш, че при няколко тона не може да си изграя да бъркам и меся на ръка.

Иначе отдавна си търся две машини, но да са на изгодна цена - хромникелова ярмомелка, за да си правя пудра захар, и тестобъркачка. Когато се комплектовам, вероятно и питките ще започна да си ги правя сам. Но всяко едно нещо по реда си .... ха-ха .....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Матеев мислил ли си за някакъв банциг който да реже филии от блокчето през 10 мм.
    Специално при апифондата няма как да стане - прекалено е мека. Ако искам да използвам някакъв банциг (или високооборотен кръгъл нож), ще се наложи предварително да я замразявам, но тогава пък много трудно ще минава през разточващата машина. Така че в момента ме устройва и ръчното рязане. Ти сам видя, че не отнема кой-знае колко време.

Ако някога реша да стана производител на питки за продан на пазара, тогава естествено ще се оборудвам с модерни машини. Сега обаче при няколко тона на година не си струва. Цялата олелия ще е само няколко дена и ще я повторим чак догодина по това време.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За направата на собствени питки все още си нямам собствени машини. Сам разбираш, че при няколко тона не може да си изграя да бъркам и меся на ръка.

Иначе отдавна си търся две машини, но да са на изгодна цена - хромникелова ярмомелка, за да си правя пудра захар, и тестобъркачка. Когато се комплектовам, вероятно и питките ще започна да си ги правя сам. Но всяко едно нещо по реда си .... ха-ха .....
    http://beesmarket.com/index.php?rout...product_id=382

https://gordyan.wordpress.com/2013/1...0%D1%85%D0%B0/

Страница 24 от 31 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •