Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 307

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Горе долу става въпреки че усилието при въртенето е голямо (така е и при мене), но защо прегъвате питките на две? След време не се ли вкоравяват в това положение и става по трудно за поставяне в кошерите? За тези които ги интересува как работи една истинска машина за разточване


  2. #2
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Мнения
    7,209
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Горе долу става въпреки че усилието при въртенето е голямо (така е и при мене), но защо прегъвате питките на две? След време не се ли вкоравяват в това положение и става по трудно за поставяне в кошерите?
    Няма проблеми със сгъването на питките. При стайна температура апифондата е сравнително мека. Това го видяхте на клипа. Кашоните с готоворазточени питки ще стоят на стайна температура до момента, до който ги разнеса по пчелините (в следващите 2-3 дена). След това самите пчели ще се грижат да я поддържат топла.

    Не знам дали сте правили експерименти с други храни, но апифондата е единствената, която има ИДЕАЛНА КОНСИСТЕНЦИЯ. Сръбската храна е доста по-твърда при същите температури (20-25 градуса). Там над кълбото вероятно ще са същите температури и меката консистенция ще е идеална за да могат пчелите да вземат храната. При отрицателни температури сръбската храна става твърда като камък, а апифондата все още запазва сравнително добра консистенция. Това означава, че пчелите ще могат да я ядат дори и по периферията на питката, която е доста по-студена от центъра. Със сръбската храна това не се случва - периферията остава неизядена.

  3. #3
    Наблюдател
    Регистриран
    11.06.2011
    Мнения
    12
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не знам дали сте правили експерименти с други храни, но апифондата е единствената, която има ИДЕАЛНА КОНСИСТЕНЦИЯ. Там над кълбото вероятно ще са същите температури и меката консистенция ще е идеална за да могат пчелите да вземат храната. При отрицателни температури сръбската храна става твърда като камък, а апифондата все още запазва сравнително добра консистенция. Това означава, че пчелите ще могат да я ядат дори и по периферията на питката, която е доста по-студена от центъра. Със сръбската храна това не се случва - периферията остава неизядена.
    Матеев, кажи как разрязваш найлоновия плик с храната, преди да го поставиш върху рамките?
    Питам, защото аз имам други впечатления от Апифондата. Става твърда ронлива и пчелите трудно я вземат.

    Ако вече си го казал, съжалявам.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •