Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 170

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Привет. Ако си с ДБ защо не опиташ след акацията двукорпусен за слънчогледа. Аз така ги правя и съм доволен. На подвижно съм стигал до корпус и 3 магазина стокови. Това за 8 и 10 рамкови. Ливадата дето я имаш ще ги поддържа и развива без подхранване. Двусемейните са малко сложни /според мен/. Много опити и експерименти ще правиш докато си нагодиш личната системата на работа. А и доста хамалогия. Това според мен.
    Как двукорпусен... обясни подробно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    Как двукорпусен... обясни подробно.
    Ами това е за ДБ 2 плодника. След като извадя акацията /не че е много/ до слънчогледа нямам стоков принос. Слагам наад плодника магазин ДБ с подставка 14см. и в него качвам медовите пити от плодника и запечатеното пило. Ако остане празно място слагам преградни дъски. Отдолу остава плодникя и в него отворено пило, празни изградени пити и някоя основа. Ако пак остане долу празно място пак преградни открая. Може строителна рамка открая до преградната. Около 5-7 дни преди да ги изкарам в слънчогледа намирам майката и я оставям в долния корпус с празните пити и отвореното пило. Отгоре ХР и пак горния корпус със медените пити и затвореното пило. Като излязат в слънчогледа 3-4 дни се облитат като луди. 3-5 дни след като започне приноса, махам ХР и слагам магазин между двата плодника. После друг магазин или центрофугираш. Както ти е удобно и си прецениш. Входа е само отдолу и горен вход на долния плодник през цялото време. При мен се получава, доволен съм. Може би защото акацията не е много силна и не изтощава много пчелите. Рапица нямам в близост. при теб е възможно на рапицата и акацията леко да се изтощат. ако съм пропуснал нещо- питай.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ами това е за ДБ 2 плодника. След като извадя акацията /не че е много/ до слънчогледа нямам стоков принос. Слагам наад плодника магазин ДБ с подставка 14см. и в него качвам медовите пити от плодника и запечатеното пило. Ако остане празно място слагам преградни дъски. Отдолу остава плодникя и в него отворено пило, празни изградени пити и някоя основа. Ако пак остане долу празно място пак преградни открая. Може строителна рамка открая до преградната. Около 5-7 дни преди да ги изкарам в слънчогледа намирам майката и я оставям в долния корпус с празните пити и отвореното пило. Отгоре ХР и пак горния корпус със медените пити и затвореното пило. Като излязат в слънчогледа 3-4 дни се облитат като луди. 3-5 дни след като започне приноса, махам ХР и слагам магазин между двата плодника. После друг магазин или центрофугираш. Както ти е удобно и си прецениш. Входа е само отдолу и горен вход на долния плодник през цялото време. При мен се получава, доволен съм. Може би защото акацията не е много силна и не изтощава много пчелите. Рапица нямам в близост. при теб е възможно на рапицата и акацията леко да се изтощат. ако съм пропуснал нещо- питай.
    То това май още по голяма хамалогия, пък тоя плодник ДБ тежъъъък!?!?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Тежък-тежък, колко тежък. Вдигам го не повече от 3 пъти. Колко според теб тежи ДБ8 и колко ЛР10?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Щом е тежък, ЗНАЧИ ИМА МЕД. Това е за мен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Най-ме влекат система тип триплей. 15045609_1466098526740828_165526115_n.jpg За няколко майки работещи за общото благо (пълните тенекийки). По няква много голяма случайност, се оказа че моите кошери които гледам 5 и 8 рамкови, са подходящи за тази система, защото са без первази и защото по външни размери 3бр 5 рамкови си пасва с 2 бр 8 рамкови, като се разминават едва с около 5мм което въобще не е проблем... Бях задал въпроси относно тази система в група ПЧЕЛИН във Фейса, но нямаше практици. Познавам двама души които я ползват, но с единия изгубих комуникация, а другия основно я ползва за майки и отводки... на мен ми се иска да я ползвам за мед...

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    С това чудо ще е голям купон когато дойде време за разрояване .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •