От моя страна бяхме 3-ма човека от общо 9 (8 пчелари и аз). Тоест това прави 33%. Ако на протеста бяха дошли 33% от всички пчелари - щеше да е чудо.
Всичко зависи от ценностната система на даден човек. Когато събитията така се случат, че той трябва да избера между 2 важни неща, той винаги избира по-важното от гледна точка на неговата си камбанарийка. И българските пчелари направиха своя избор - останаха си в къщи или по пчелините или си намериха някакво собствено оправдание.
Какъв е извода?
Ами изводът е, че ИЗНАСЯНЕТО НА КОШЕРИТЕ ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА Е МАЛОВАЖНО. Явно е, че то е проблем само за 100-200 човека - колкото дойдоха на протеста. Всички останали пчелари това не ги интересува. Държавните служители го видяха това, и от сега нататък е само въпрос на време КОШЕРИТЕ НАИСТИНА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА.
Това беше колективното решение на пчеларите. Те сами демонстрираха, че за тях това е маловажен проблем. Протеста беше с ранг на гласуване, с ранг на референдум, в който пчеларите дадоха своя глас. И тъй като живеем в демокрация, гласът на мнозинството е закон за всички останали. Това е ....... От сега нататък всеки засегнат може да се сърди само на себе си, че не си е направил труда да си даде гласа в защита на собствената си кауза.
Случващото се с Наредба 15 е пряко следствие от това, че пчеларите не дойдоха на протеста. МЗХ вече е наясно, че пчеларите не са единни, така че когато взема решение кого да смачка - пчеларите или арендаторите, ще реши да смачка пчеларите. Това е истината ....... съжалявам .......
Основното ни оръжие - "ще излезем на протест" вече изглежда смешно в очите на властимащите. Това са последиците ........... и в момента си сърбаме супата.
Ще продължават да ни тровят, да ни крадат, да ни притискат все повече и повече и аз не виждам как това може да се промени, след като нямаме оръжия за борба .....
Аз искам да питам. Ако трябва да ползваш и другите паши, а те са тридесет дни след акацията имаш паша /липа/, а след още тридесет дни и слънчоглед, тогава след акацията и след като направиш отводката какво пречи да се слагат корпуси между двете семейства и да се оползотвори всичката паша. Начинаещ съм с корпусната технология.
Да разбирам, че и късната отводка след слънчогледа ще оцелее? А също толкова късно няма ли да е проблем да се произведе майка, а за маточник още по трудно? А как трябва да се влиза в късните паши /като в акацията ли с една майка, или с две след отводката горе/
Благодаря за споделената информация предполагам е интересно на всички за твоя опит. А на въпроса как ще отговориш -как трябва да се влиза в късните паши /като в акацията ли с една майка, или с две след отводката горе/
При нас в дунавската равнина имаме силна рапица, силна акация, малко ливадна и силна слънчоглед.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))