Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Според мен няма начин да намерим правилните техники за овладяване на роенето ако не знаем механизма му и какво го отключва.

За пръв път чувам, че кърмачките хранят с млечице, нектаросъбирачките. Не споря дали това е вярно, но ако дадеш надежден източник на тази информация ще е добре.
Хранят ги да. Всъщност според книгата която слави13 цитира, точно това е механизма на определяне колко точно прашец да носят летящите пчели.

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
Гледам, че си подкрепил постинг 522, но май не ти е достатъчен.Аз пък съм в паника как да измеря нивата на тези нещица с неразбираемите имена.Както гледам ще се придържам и завбъдеще към прости решения. Останах с впечатление, че имаш голям проблем с роенето.Би ли споделил с няколко думи, как работиш.Колко корпуса за плодник, колко за медодобив, - в тоя ред.
Няма какво да мериш бе Чанко. Прашецоуловители, сироп, разширяване на гнездото и рамки за градеж. Трябва след и по време на рапицата снасянето да не намаля и да имат работа насекомите.
Досега не съм имал нито един ама нито един изроен кошер на 2 плодника ДБ. Трябва да се разшири гнездото а не механично да се хвърлят два магазина отгоре. Разширяването на гнездото трябва да доведе до преподреждане и оттам работа.