Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Според мен няма начин да намерим правилните техники за овладяване на роенето ако не знаем механизма му и какво го отключва.

За пръв път чувам, че кърмачките хранят с млечице, нектаросъбирачките. Не споря дали това е вярно, но ако дадеш надежден източник на тази информация ще е добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Според мен няма начин да намерим правилните техники за овладяване на роенето ако не знаем механизма му и какво го отключва.

За пръв път чувам, че кърмачките хранят с млечице, нектаросъбирачките. Не споря дали това е вярно, но ако дадеш надежден източник на тази информация ще е добре.
    Гледам, че си подкрепил постинг 522, но май не ти е достатъчен.Аз пък съм в паника как да измеря нивата на тези нещица с неразбираемите имена.Както гледам ще се придържам и завбъдеще към прости решения. Останах с впечатление, че имаш голям проблем с роенето.Би ли споделил с няколко думи, как работиш.Колко корпуса за плодник, колко за медодобив, - в тоя ред.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да имам имам проблем с роенето. Както казах вече се мъча винаги да съм максимално подготвен за акацията и винаги имам и рапица. Тази година пак ще е така. Повечето опит в роенето дойде през 2014 когато това беше масово с цяла страна, но при мен беше повече от ужасно. Естествено голяма част от вината беше моя. Допуснах няколко грешки и си изпатих сериозно.
    Иначе два корпуса за плодник. Питка най-късно февруари. Ротация началото на април и втора ако има нужда. Отводки целия май. Майките ми са отвратителни мелез,и но поне ги поддържам млади. Не остава време за абсолютно никаква селекция и за сега не мога и да си позволя да сменя голямо количество майки с "нещо по-така"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да имам имам проблем с роенето. Както казах вече се мъча винаги да съм максимално подготвен за акацията и винаги имам и рапица. Тази година пак ще е така. Повечето опит в роенето дойде през 2014 когато това беше масово с цяла страна, но при мен беше повече от ужасно. Естествено голяма част от вината беше моя. Допуснах няколко грешки и си изпатих сериозно.
    Иначе два корпуса за плодник. Питка най-късно февруари. Ротация началото на април и втора ако има нужда. Отводки целия май. Майките ми са отвратителни мелез,и но поне ги поддържам млади. Не остава време за абсолютно никаква селекция и за сега не мога и да си позволя да сменя голямо количество майки с "нещо по-така"
    Отчиташ явно сериозни грешки, би ли ги споделил.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не му ги споделяй, че той ,във всеки негов пост задава въпроси и в крайна сметка никакви отговори, освен иронични подмятания, с които не помага никому.
    Струва ми се, че е избрал тактиката, да прави сравнителен анализ, спрямо неговите семейства, което ми се струва за доста егоистично.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не му ги споделяй, че той ,във всеки негов пост задава въпроси и в крайна сметка никакви отговори, освен иронични подмятания, с които не помага никому.
    Струва ми се, че е избрал тактиката, да прави сравнителен анализ, спрямо неговите семейства, което ми се струва за доста егоистично.
    Ааа ,колегата дето си пази ноу хауто от интернет.Да колега, питам, сверявам часовника, уча се.Май форума е за това. И спокойно няма да напиша книга на твой гръб.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ааа ,колегата дето си пази ноу хауто от интернет.Да колега, питам, сверявам часовника, уча се.Май форума е за това. И спокойно няма да напиша книга на твой гръб.
    Е поне като решиш да сътвориш някое печатно издание, можеш да споменеш форума като източник.
    Апропо Вие да не сте роднина с TSC

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ехо и ти бързо пишеш.Е как така аз съм егоист, а ти хвърляш тука нещо и после заявяваш, че не можеш да го споделиш публично.Ти като какъв се броиш?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ехо и ти бързо пишеш.Е как така з съм егоист, а ти хвърляш тука нещо и после заявяваш, че не можеш да го споделиш публично.Ти като какъв се броиш?
    Не хвърлям нищо. Когато има зададен достатъчно конкретен въпрос, аз отговарям, според компетенциите си. Не се стремя да съм на всяко гърне мерудия.
    Не се "броя", то това да не е казарма първи-втори. Аз съм един участник във форума, на който като му остане време отговаря на въпроси и споделя практика, без да задава излишни въпроси.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен

Хранят ги да. Всъщност според книгата която слави13 цитира, точно това е механизма на определяне колко точно прашец да носят летящите пчели.

Гледам, че си подкрепил постинг 522, но май не ти е достатъчен.Аз пък съм в паника как да измеря нивата на тези нещица с неразбираемите имена.Както гледам ще се придържам и завбъдеще към прости решения. Останах с впечатление, че имаш голям проблем с роенето.Би ли споделил с няколко думи, как работиш.Колко корпуса за плодник, колко за медодобив, - в тоя ред.
    Няма какво да мериш бе Чанко. Прашецоуловители, сироп, разширяване на гнездото и рамки за градеж. Трябва след и по време на рапицата снасянето да не намаля и да имат работа насекомите.
    Досега не съм имал нито един ама нито един изроен кошер на 2 плодника ДБ. Трябва да се разшири гнездото а не механично да се хвърлят два магазина отгоре. Разширяването на гнездото трябва да доведе до преподреждане и оттам работа.
    Винаги може по-добре.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •