синдрома на празния кошер ще ви морят дълго.
ти вярвашли че такoва нещо има
синдрома на празния кошер ще ви морят дълго.
ти вярвашли че такoва нещо има
Да бъдем по снизходителни с момчето. Не виждате ли, че има психичен проблем. Може би травма от детството или нещо друго. Но е явно, че страда от остра нужда да му се обръща внимание. Дори когато всички във форума го взимат на мезе, правят си гаргара с него, той дори тогава пак е доволен и не спира и не спира.
Вярно е, че бръщолеви предимно глупости, но все пак има само една тръвна, толкова са му възможностите, от къде ще натрупа опит? Затова преписва абзаци от някаква книга, които представя за свои умозаключения. Лошото е, че книгата явно е доста стара , сигурно на баба му от кръщенката и има доста глупости в нея, а пък като реши и той да вкара малко собствена мисъл и положението става трагикомично. Ама това е нормално, ако имаше кошери щеше да е разбрал, че в една книга пише едно, в друга друго, а пък на практика се получава трето и четвърто. Тогава щеше да знае, че пчеларството е доста по-сложно нещо, но с тръвната му няма как да ги разбере тези неща.
А и все пак главната му цел е да привлича внимание, пчелите са само предтекст. Дано модераторите тактично му преместят постовете в нова отделна тема (отново), в която желаещите да си правят гаргара с него му осигурят така жадуваната нужда за внимание.
Здравейте,
Такаааа, до тук добре, ами оттук нататък? Ко прайм?
Да, всеки има право на мнение, но............Нямам нищо против теориите на КОЙТО И ДА БИЛО! БИХ ЖЕЛАЛ ДА СА ПОНЕ МАЛКО ПОДКРЕПЕНИ, И С ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ!
Уважавам желанието на всеки да се образова, и да повишава квалификацията си! Неприятно е когато се опитват да ти НАЛОЖАТ нещо в което са "УБЕДЕНИ", а в същото време не са го пробвали на практика! Все пак в профила на Василевса пише, ПЧЕЛАРСКИ СТАЖ 3год. Според думите му той е без значение? Моя милост е СИГУРЕН в едно: За това време: НЯМА КАК ДА СИ ИЗПРОБВАЛ ТЕОРИИТЕ СИ В ПРАКТИКАТА! Как да ти повярваме? Чета написаното по темата с интерес, смятам, че всеки който се занимава с пчели би трябвало да е наясно с този процес. Не отхвърлям нищо с лека ръка, но това не значи, че съм съгласен с изказаното!
Мисля, че Слави13 беше казал нещо, за влиянието на количеството вода, която пчелите внасят в кошера. Това за мен е много интересно!
Моля ако имат желание нека споделят с нас, ако искат може и на лични. За което ще съм им благодарен!
Поздрави, не се отказвайте да ЧЕТЕТЕ и да споделяте! Г. Георгиев
Колеги всяко споделено мнение от млад пчелар се приема на нож в форума ,като опит за намеса във феодални владения,доста смелост ще е необходима на човек решил да сподели опит .Не е хубаво и не подхожда колеги в благороден занаят ,какъвто е пчеларството.
Всеки коректен човек първо си попълва профила.... коректно! След това, започва да дрънка колкото му позволят...
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ти пчелар ли си? Така като гледам от всичките ти постове не ми изглеждаш на такъв и ще питам - като не си такъв кому .... търсиш тук?
Vasilevsa е любознателен и чете доста, но май една и съща книга и един и същи автор. Липсата на практически познания си личи, а много неща писани по книгите са си само теория, която понякога е трудно, а друг път невъзможно да даде резултат във всеки един частен случай.
Ангеле (vasilevsa), един съвет от мен. Позовавай се на авторите, чиито теории споделяш, за да не подхождат колегите с подигравка към теб. Чети и гледай с по-голяма доза съмнение книгите, които четеш! Поне с толкова съмнение с колкото четеш постовете на колегите тук. И подлагай на дискусия тук тези теории и автори, вместо да ни ги свеждаш като божии заповеди. Имай предвид, че някой от авторите на които се позоваваш са пчелари с опит и собствено виждане за нещата, а не научни работници с лаборатории, финансиране и екип който да работи с тях, а това е важно.
Аз също съм любопитен.Добре е да знаеш поне малко за човека който изказва мнение в една или друга тема.
Аз нямам никакъв опит и не правя коментари свързани с начина на отглеждане на пчели.Чел съм много и какво от това?Много често теорията и практиката се разминават.Нужно е много години опит натрупан от практиката за да си уверен,че правиш всичко както трябва.Не е срамно да попиташ когато не знаеш.Да се упорства като се мисли,че знаеш всичко е равно на пълен провал във всяко едно начинание.Мъдрият човек винаги се вслушва в опита и разума.
Всяко сложно нещо,се състои от множество прости неща.
Малко спам и от мен:
И най - интелигентния човек допуска грешки в разсъжденията си.
Заобикалящата ни среда е сложна, познанията ни са ограничени и затова, при разсъжденията си, никога не можем да отчетем всички фактори => погрешни резултати.
Книги написани само върху голи разсъждения / непроверени в практиката и в последствие коригирани/ не дават вярна информация. Поне не винаги.
Много набедени автори копират пасажи от себеподобни заедно със запетайките и с грешките /и то фрапиращи грешки/, без да споменат че съответния пасаж е цитат от:[автор] и [заглавие].
Ако тези автори бяха прочели това което копират, щеше да научат много, дори и от грешките на цитирания. В такъв случай обаче нямаше да напишат необходимия брой книги, а по-малко /Е затова пък по-смислени, ама кой ти гледа/
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))