Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 72 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 718
    Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    синдрома на празния кошер ще ви морят дълго.

ти вярвашли че такoва нещо има

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ама хич няма да си губя времето да обяснявам само ще чета и ще се смея. Както каза някой ще се възползвам от конкурентното си технологично превъзходство. Хич не ме вълнува с колко години стаж си и колко тона мед вадиш. Болестите и синдрома на празния кошер ще ви морят дълго. да не говорим че
    Какво е станало тук? Професора е заспал и не е могъл да си завърши изречението
    Е то толкова много знания, толкова много акъл се случва понякога човек да задреми докато пише

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Какво е станало тук? Професора е заспал и не е могъл да си завърши изречението
    Е то толкова много знания, толкова много акъл се случва понякога човек да задреми докато пише
    Да бъдем по снизходителни с момчето. Не виждате ли, че има психичен проблем. Може би травма от детството или нещо друго. Но е явно, че страда от остра нужда да му се обръща внимание. Дори когато всички във форума го взимат на мезе, правят си гаргара с него, той дори тогава пак е доволен и не спира и не спира.
    Вярно е, че бръщолеви предимно глупости, но все пак има само една тръвна, толкова са му възможностите, от къде ще натрупа опит? Затова преписва абзаци от някаква книга, които представя за свои умозаключения. Лошото е, че книгата явно е доста стара , сигурно на баба му от кръщенката и има доста глупости в нея, а пък като реши и той да вкара малко собствена мисъл и положението става трагикомично. Ама това е нормално, ако имаше кошери щеше да е разбрал, че в една книга пише едно, в друга друго, а пък на практика се получава трето и четвърто. Тогава щеше да знае, че пчеларството е доста по-сложно нещо, но с тръвната му няма как да ги разбере тези неща.

А и все пак главната му цел е да привлича внимание, пчелите са само предтекст. Дано модераторите тактично му преместят постовете в нова отделна тема (отново), в която желаещите да си правят гаргара с него му осигурят така жадуваната нужда за внимание.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Такаааа, до тук добре, ами оттук нататък? Ко прайм?
    Да, всеки има право на мнение, но............Нямам нищо против теориите на КОЙТО И ДА БИЛО! БИХ ЖЕЛАЛ ДА СА ПОНЕ МАЛКО ПОДКРЕПЕНИ, И С ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ!
    Уважавам желанието на всеки да се образова, и да повишава квалификацията си! Неприятно е когато се опитват да ти НАЛОЖАТ нещо в което са "УБЕДЕНИ", а в същото време не са го пробвали на практика! Все пак в профила на Василевса пише, ПЧЕЛАРСКИ СТАЖ 3год. Според думите му той е без значение? Моя милост е СИГУРЕН в едно: За това време: НЯМА КАК ДА СИ ИЗПРОБВАЛ ТЕОРИИТЕ СИ В ПРАКТИКАТА! Как да ти повярваме? Чета написаното по темата с интерес, смятам, че всеки който се занимава с пчели би трябвало да е наясно с този процес. Не отхвърлям нищо с лека ръка, но това не значи, че съм съгласен с изказаното!
    Мисля, че Слави13 беше казал нещо, за влиянието на количеството вода, която пчелите внасят в кошера. Това за мен е много интересно!
    Моля ако имат желание нека споделят с нас, ако искат може и на лични. За което ще съм им благодарен!

Поздрави, не се отказвайте да ЧЕТЕТЕ и да споделяте! Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    28.09.2015
    Колеги всяко споделено мнение от млад пчелар се приема на нож в форума ,като опит за намеса във феодални владения,доста смелост ще е необходима на човек решил да сподели опит .Не е хубаво и не подхожда колеги в благороден занаят ,какъвто е пчеларството.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Всеки коректен човек първо си попълва профила.... коректно! След това, започва да дрънка колкото му позволят...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Нимуе Виж публикацията
    Колеги всяко споделено мнение от млад пчелар се приема на нож в форума ,като опит за намеса във феодални владения,доста смелост ще е необходима на човек решил да сподели опит .Не е хубаво и не подхожда колеги в благороден занаят ,какъвто е пчеларството.
    Колеги .критикувате Василевса без изобщо да сте се опитали на практика да гледате в "японски кошер",неразумно и грозно е.Вместо да се присмиват на повечето от вас ще препоръчам да се опитат да....
    Колеги , понеже не сме академична общност ,а хора споделящи благородна професия -пчеларството,не разбирам защо така яростно нападате Василевса.Ако не във форум -Пчеларски.къде другаде бихме споделили.......
    Колеги вместо да критикувате Василевса,седнете и се замислете малко ,че той споделя с вас това което е направил,от вас освен оскъдни присмехулни коментари друго няма.Нали форума е да споделяме опит и.......
    кажи на колегите ,ти колко мед си оставил в твоите кошери и какво е състоянието на твоите пчели,лесно е да хвърляш приказки на вятъра,кажи нещо конкретно да чуем.]....
    Ти напиши нещо конкретно за роенето .Не се измъквай разводнявайки темата.....
    Водката те държи от снощи май.....
    Ти пчелар ли си? Така като гледам от всичките ти постове не ми изглеждаш на такъв и ще питам - като не си такъв кому .... търсиш тук?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Vasilevsa е любознателен и чете доста, но май една и съща книга и един и същи автор. Липсата на практически познания си личи, а много неща писани по книгите са си само теория, която понякога е трудно, а друг път невъзможно да даде резултат във всеки един частен случай.
    Ангеле (vasilevsa), един съвет от мен. Позовавай се на авторите, чиито теории споделяш, за да не подхождат колегите с подигравка към теб. Чети и гледай с по-голяма доза съмнение книгите, които четеш! Поне с толкова съмнение с колкото четеш постовете на колегите тук. И подлагай на дискусия тук тези теории и автори, вместо да ни ги свеждаш като божии заповеди. Имай предвид, че някой от авторите на които се позоваваш са пчелари с опит и собствено виждане за нещата, а не научни работници с лаборатории, финансиране и екип който да работи с тях, а това е важно.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2015
    Пчеларски район
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Всеки коректен човек първо си попълва профила.... коректно! След това, започва да дрънка колкото му позволят...
    Аз също съм любопитен.Добре е да знаеш поне малко за човека който изказва мнение в една или друга тема.

Аз нямам никакъв опит и не правя коментари свързани с начина на отглеждане на пчели.Чел съм много и какво от това?Много често теорията и практиката се разминават.Нужно е много години опит натрупан от практиката за да си уверен,че правиш всичко както трябва.Не е срамно да попиташ когато не знаеш.Да се упорства като се мисли,че знаеш всичко е равно на пълен провал във всяко едно начинание.Мъдрият човек винаги се вслушва в опита и разума.
    Всяко сложно нещо,се състои от множество прости неща.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Малко спам и от мен:
    И най - интелигентния човек допуска грешки в разсъжденията си.
    Заобикалящата ни среда е сложна, познанията ни са ограничени и затова, при разсъжденията си, никога не можем да отчетем всички фактори => погрешни резултати.
    Книги написани само върху голи разсъждения / непроверени в практиката и в последствие коригирани/ не дават вярна информация. Поне не винаги.
    Много набедени автори копират пасажи от себеподобни заедно със запетайките и с грешките /и то фрапиращи грешки/, без да споменат че съответния пасаж е цитат от:[автор] и [заглавие].
    Ако тези автори бяха прочели това което копират, щеше да научат много, дори и от грешките на цитирания. В такъв случай обаче нямаше да напишат необходимия брой книги, а по-малко /Е затова пък по-смислени, ама кой ти гледа/

Страница 48 от 72 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •