Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 41 от 72 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 401 до 410 от общо 718
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    .
    Поне им натрих гъзовете, най-вече на "слънцето", каквото и да означава това!
    Ха, ха, ха..... натрил ни гъзовете. Ха, ха, ха.... най - вече моя. То си личи кой на кого е натрил гъза.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Василивсе на колко години си?
    Много корава глава си. Защо не се вслушаш малко в хората с опит след като нямаш такъв? Постоянно навираш някакви тези които си прочел, но не си имал шанса да ги обсъдиш с хората които са ги писали.
    Веднага ти казвам, че едно семейство заложило 20 маточника, няма начин да го откажеш със сироп и основи. Може да имаш частичен успех със макс 5% от семействата. Генетично мелезите със които работим са много по склонни да роят и за тях голяма част от писаното в книгите не важи.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Василивсе на колко години си?
    Много корава глава си. Защо не се вслушаш малко в хората с опит след като нямаш такъв? Постоянно навираш някакви тези които си прочел, но не си имал шанса да ги обсъдиш с хората които са ги писали.
    Веднага ти казвам, че едно семейство заложило 20 маточника, няма начин да го откажеш със сироп и основи. Може да имаш частичен успех със макс 5% от семействата. Генетично мелезите със които работим са много по склонни да роят и за тях голяма част от писаното в книгите не важи.
    По-добре корава отколкото празна. Хората, които са ги писали знаят много повече за пчелите от всички нас. Ти колко семейства си борил от роене с предоставяне на обем и създаване на изкуствена главна паша?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    По-добре корава отколкото празна. Хората, които са ги писали знаят много повече за пчелите от всички нас. Ти колко семейства си борил от роене с предоставяне на обем и създаване на изкуствена главна паша?
    amisega[1].jpg
    Ами сега?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Вече споделих, че ВСЯКА година ми се налага да се боря с роенето. Няма как да броя или помня но това са стотици семейства. Сам можеш да провериш в профила ми с колко семйства съм. Имам рапица постоянно, всяка година гоня акация така че винаги съм на ръба на бръснсча.
    Искам да ти кажа че половината бг автори нямат нито един кошер, така че много се доверяваш.
    Питам пак на колко години си?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Вече споделих, че ВСЯКА година ми се налага да се боря с роенето. Няма как да броя или помня но това са стотици семейства. Сам можеш да провериш в профила ми с колко семйства съм. Имам рапица постоянно, всяка година гоня акация така че винаги съм на ръба на бръснсча.
    Искам да ти кажа че половината бг автори нямат нито един кошер, така че много се доверяваш.
    Питам пак на колко години си?
    и как го бориш с изрязване на маточниците и създаване на отводки ли? Питах по способа, който аз визирах. Тъй като даваш статистически данни дето сигурно за базират на емпиричен опит. Мисля, че годините ми нямат общо с Роенето. Бг автори не съм чел нито цитирал.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Опитвам се да водя нормален диалог, ако не си забелязал.
    Рядко съм толкова търпелив и това едва ли ще продължи дълго.
    Инфо за инфо.
    Казваш на колко си и продължаваме.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Опитвам се да водя нормален диалог, ако не си забелязал.
    Рядко съм толкова търпелив и това едва ли ще продължи дълго.
    Инфо за инфо.
    Казваш на колко си и продължаваме.
    Нямаш сделка. Лека нощ. Търпението е добродетел, дадена на мъдрите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Лека и спокойна нощ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    А пчелите се роят, от внасяне на много вода в кошера, и ще го докажа. Но по-натам.
    Ако е лично наблюдение , провери си капаците на кошерите, да не са протекли ! Ако е нещо сериозно, давай, преди да сме им затворили кранчето !

Страница 41 от 72 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •