Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 72 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 718
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз понеже нямам много знания и възможности, използвам чуждия опит. Като имам няколко варианта използвам познаващо животно. Моето е желва! Малко бавно става, но понеже съм сигурен в резултата чакам търпеливо .
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    28.09.2015
    Колеги вместо да критикувате Василевса,седнете и се замислете малко ,че той споделя с вас това което е направил,от вас освен оскъдни присмехулни коментари друго няма.Нали форума е да споделяме опит и грешки,оценете благородното поведение вместо да го нападате неподготвени.

Наблюдател
    Регистриран
    28.09.2015
    Цитат Първоначално публикувано от licho76 Виж публикацията
    добре бе по твоята логика колко мед си оставил
    кажи на колегите ,ти колко мед си оставил в твоите кошери и какво е състоянието на твоите пчели,лесно е да хвърляш приказки на вятъра,кажи нещо конкретно да чуем.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Моята стратегия за догодина напролет ще е ускорено развитие на семействата, за да ги подготвя максимално силни за първите две главни паши - рапица и акация, до акацията абсурд да се роят, так че за мен е много важно да имам макс. развити семейства за акацията най-вече!...от скромния ми 2 годишен опит като пчелар, ще Ви кажа, че тази година от 10 кошера, за акацията 8 ми донесоха мед . 4 тенекии и половина, като 2-та най-силни кошера ми донесоха по 1 тенекия акациев мед, а останалите 6 по 10кг, от рапицата тези двата най-силните донесоха по 10кг. мед, останалите нищо - Вие си правете сметката....моята е около 150лв печалба на кошер, от тези най-силните, в сравнение с останалите

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Моята стратегия за догодина напролет ще е ускорено развитие на семействата, за да ги подготвя максимално силни за първите две главни паши - рапица и акация, до акацията абсурд да се роят, так че за мен е много важно да имам макс. развити семейства за акацията най-вече!...от скромния ми 2 годишен опит като пчелар, ще Ви кажа, че тази година от 10 кошера, за акацията 8 ми донесоха мед . 4 тенекии и половина, като 2-та най-силни кошера ми донесоха по 1 тенекия акациев мед, а останалите 6 по 10кг, от рапицата тези двата най-силните донесоха по 10кг. мед, останалите нищо - Вие си правете сметката....моята е около 150лв печалба на кошер, от тези най-силните, в сравнение с останалите
    То хубаво но колко години акацията е като тази година? Темата е за роене и мерки за недопускане. Инак поздравления за печалбата. Тази година не бе ройлива.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Сега, ако се включи и Василевса значи цирка се е върнал отново.
    Може и да е късно ,но така тълпата се екзалтира, тръпне и подмокря ! За цирка си заслужава ! Василевса се завърна !

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Брях, майка му стара. Изпуснал съм цирка. Викайте бре.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Моята стратегия за догодина напролет ще е ускорено развитие на семействата, за да ги подготвя максимално силни за първите две главни паши - рапица и акация, до акацията абсурд да се роят, так че за мен е много важно да имам макс. развити семейства за акацията най-вече!...
    Както казват по нашия край "Ти не лежи на това уше"!
    Преди 5-6 години имах 10-ина кошера и бях с твоя пчеларски опит. Кошерите ми бяха на пчелин с около 70-80 други пчелни семейства в ДБ кошери на пчелари трето поколение/според тях/. Е, около 25-26.04. за няколко дни им "бомбираха" като развалени буркани около 60-70% от кошерите от цъфтящата рапица, която по това време бе в разгара си. Така, че ако имаш добри семейства, започнеш подхранването от по-рано и имаш повечко блокове с рапица около теб, като начало прегледай написаното по темата във форума, а след това скови повечко рамки и приготви празни сандъци, за да си спестиш излишни преживявания.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Е, ако хвана да се рои някое семейство, то "включвам" Дъската на Таранов, и отделям роящите пчели със старата майка в нов кошер - елементарно е даже и за новобранци като мен!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Е, ако хвана да се рои някое семейство, то "включвам" Дъската на Таранов, и отделям роящите пчели със старата майка в нов кошер - елементарно е даже и за новобранци като мен!
    Темата, колега е как да не се стигне до там, а като стигнеш е ясно.

Страница 29 от 72 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •