И след като се разпаднат материалите както казва rosty_sz и ще излезе кой виновен? Ами майстора - тоест Галин - тоест ТИ. И какво излиза, че ти не можеш да правиш качествени кошери. А оттук следва, че не може кой какво иска и ти да изпълняваш. Той може да иска и от велпапе да му го направиш. Ти ще се съгласиш ли?
Покривната табла от четвъртата снимка ми изглежда много плитка. Като се постави хранилката, капака ще лежи върху хранилката, вместо върху таблата.
Дебелина на стените на кошера от 25 мм е достъчна за успешно презимуване, но би забавило пролетното развитие, когато нощите са студени, а пчелите отглеждат големи площи с пило. По-добре прави ДБ с дебелина на стените съгласно БДС - предполагам, че беше 33мм. За по-сигурно погледни пчеларската енциклопедия. Друг е въпросът, ако човек иска да ползва 10 рамкови магазини на корпусен кошер. Тогава пък трябва да са дебели по 25 мм.
мерси много за съвета тоя е на 2.5 не знам как да го кажа но в нашия край хората са малко чепати всеки си има разни теории и виждания 1 с 1 няма с еднакво виждане всеки различно иска да му се изработят и аз няма как трябва да им огаждам
човека ще ги ползва за подвижно пчеларство и съм ги направил тъка че да го блъскаш,въртиш,та дори и да го обърнеш на обратно и да го тръскаш няма никакво разместване![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))