Незнам какво се случва във килийките,но знам,че в последствие,ензимите се откриват в пробите ......
Незнам какво се случва във килийките,но знам,че в последствие,ензимите се откриват в пробите ......
Не бъркай влажноста на меда с влажноста на въздуха. Вода има дори и в мед с влажност 18-20%, и в тази вода има молекули с висока кинетична енергия, които са склонни да се изпарят в околното пространство. Процесът на изпарение продължава да си тече до момента, в който пчелите запечатат килийката. Процесът на изпарение може да бъде спрян само ако влажноста на въздуха в кошера достигне до 100%. Във всички останали случаи изпарение на меда има, независимо колко е неговата текуща влажност.
С две думи - скороста на изпарение зависи от околната влажност и от температурата, а не от влажноста на изпаряващия се продукт (в случая мед). Докато в изпаряващия се обект има водни молекули, част от тях винаги ще имат склонност да се изпарят.
Мисълта ми беше дали пчелите при пренасянето на сиропа го сгъстяват и той поради това кристализира в питите?
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Докато се достигне равновесна влажност при дадените условия и броя на изпаряващите се молекули вода стане равен на броя на кондензиращите, като не е необходимо влажността на въздуха да достигне 100 %. Равновесието се установява при конкретни стойности за всяка температура и атмосферно налягане.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ставало е дума и преди, че химическата инвертаза се открива много лесно и веднъж попаднала в меда няма начин да се прикрие, защото не се разпада. До колкото си спомням пръв Матеев писа за това. Въобще Матеев в тази тема си е в собствени води и е сервирал всичко за инвертирания сироп на тепсия само трябва да се отдели внимание и темата да се изчете задълбочено.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))