Изтеглих го реферата и го разгледах набързо. Какви са ми впечатленията:
1. Това не е реферат, а цяла книга от 273 страници.
2. Наистина в него ги има текстовете, които ти ги цитираш.
3. За съжаление реферата не е АВТОРСКИ, а тип Copy-Paste. Пробвах търсене в Google с различни случайни изречения от реферата и открих техните първоизточници, от които "авторката" директно е копирала текстове, заедно с точките, запетайките и правописните грешки, без да вложи грам мисъл.
Хранех някакви съмнения, че това е така, защото трудно ще намериш някой луд студент, който да напише цели 272 страници, измисляйки си ги сам. Този реферат е просто една набързо направена сглобка от текстове, копирани от интернет от всякакви източници, включая и от такива, които са само журналистически раздувки с грешна терминология. Дори номерацията на страниците в реферата е объркана - в началото я има, после изчезва, после има дублирани страници, нова номерация и т.н. От 100 километра си личи, че това е бърза сглобка от готови текстове, откраднати от някъде другаде.
Спорния текст с търтовките обаче не го намерих в интернет - явно е преписван от някаква хартиена книга, но все още не съм открил коя е тя. Продължавам да търся ......
Иначе според мене реферата е с нулева научна стойност именно поради факта, че е Copy-Paste на вече известни източници. Това че в него има много верни неща не означава, че авторката (? студентката) има заслуги за това. Интересното в целия реферат са само имената на руските учени, които в началото на предишния век (преди повече от 100 години) са направили тези изследвания за търтовките и са написали такива невероятни твърдения, непотвърдени от останалите учени по света. Продължавам да търся, защото ми стана много интересно къде е истината ......

Цитат