Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 141 до 150 от общо 1589

Разгънат преглед

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Поддържането на МАЛКО пило не е проблем,дори точно обратното.Така или иначе консумират по 1кг мед на месец,който е напълно достатъчен за поддържането на 1дц.пило(примерно).Поддържа ки 34*-35*в зоната на пилото,което се явява и център на кълбото,с тази топлина се огрява цялото кълбо.Освен това,самото пило отделя топлина и за пчелите остава само да задържат топлината и я пропускат към периферията на кълбото.По друг начин стоят нещата ако площа на пило е несъразмерима със силата на семейството и медовите запаси.
    Имам късни фарарови отводки на горен корпус с по 5-6 рамки пило основно запечатано. Ясно ми е, че ще ги храня с лъжичка но проблема е в това, че се размножава и акара след последното третиране. Да не се окаже, че напролет си имам кошери за нови отводки.

Цитат Първоначално публикувано от Радо Виж публикацията
    Решение винаги има но е хубаво, както се чете форума така и да се четат пчеларските вестници.
    Не чета вестничета, и не се гордея с това. Когато съм си купувал не съм бил удовлетворен от съдържанието и в един момент спрях. Относно решението ако решиш споделиш
    РЕСПЕКТ!
    Този пост е редактиран от scutellator; 22.12.2015 в 12:32.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •