Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 48
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    И аз мисля да навия по две винтчета на правите рамки, ако някой има опит нека сподели.
    .
    Гледах клипа ,който ти препоръчват.Незнам каква ти е центрофугата,но ако е като моята /4на 8 ДБ хордиална/ ще ти закачат видите и ще проклинаш деня в който си ги сложил.

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Центрофугата е ръчна за четири пити, но мисля да слагам по две на страна, а като височина на винта да е два пъти по малка/да се срещат два един срещу друг/
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Гледах клипа ,който ти препоръчват.Незнам каква ти е центрофугата,но ако е като моята /4на 8 ДБ хордиална/ ще ти закачат видите и ще проклинаш деня в който си ги сложил.

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    На мен проблема ми е, че искам да мина от 30 бр. ДБ на 30 бр. фарар. Идеята ми е пролетта да срежа плодниковите рамки на две и да направя две магазинни с пило. И след като ще се занимавам с рязане и коване поне да направя уширители с винтчета.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Центрофугата е ръчна за четири пити, но мисля да слагам по две на страна, а като височина на винта да е два пъти по малка/да се срещат два един срещу друг/
    Аве то ,че зимата няма какво да се прави -да,но ти направо си търсиш работа.Ако не практикуваш подвижно пчеларство ,зарежи щуротиите.Не ти трябват никакви разделители.Още един съвет : направи една -две рамки с види и проиграй в центрофугата -слагане ,вадене за обръщане ,слагане ,пак вадене и сподели впечатления.

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    За подвижно мисля и затова ще сменям ДБ на Фарар. А за центрофугата, ще опитам...

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Как така да няма бе, градски? Ядене пиене- тия три неща....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За подвижно мисля и затова ще сменям ДБ на Фарар. А за центрофугата, ще опитам...
    При това положение аз бих се спрял на странична летва ,изработена с уширители.Идват малко по-скъпи ,но някой беше писал : не всичко е мъни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Според най-масовите цени, правите рамки струват 0,38 лв, а рамките с уширител са 0,48 лв. Ако си купиш само уширители (метални или пластмасови) и съответно гвоздеи за тях - цената им е около 8 ст за рамка. Като сложиш и труда за коването им......излиза, че готовите рамки с уширител са по-изгодни.
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Уширителите по принцип трябва да са скосени от единия край, но вече никой не ги прави така. Направени по този начин са перфектни и нямат проблем със заклейването .Тогава наистина са по- изгодни и по-практични (според мен ).

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    30 ДБ по 10 рамки по 2 за фарар, 600 бр , 300 бр. горни летви, 300 долни летви, кроене, рязане, чук, пирони/пневматичния такер е добрия вариянт/ и всичко това с пило и яйца по рамките изложени продължително време на пролетни температури. Гоооляяяяям филм. По добре излез срещу Кличко. Ако слагаш винтове, слагай по един от страна. Долният ще закача при вадене слагане в съседната рамка и ще ти скъса нервите. По мои лаишки сметки, за една година няма да се отървеш от всички скапани рамки. Мисли и за други вариянти. Аз съм начинаещ, но първото което ми хрумна е да кача дб рамките в двоен фарар, отдолу ханеманова решетка и под нея майката със пчелите да се оправя с фараровите рамки(там ще помагат магазинните от ДБ). Кога да се направи питай Пелет, Демари или някой опитен от форума. Така до зимата ще се отървеш от голямите рамки и можеш да ги разкараш заедно с кошерите и примерно с някоя отводка в тях. Може и да бъркам. Да кажат патилите.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •