Матеев е разработил много добри уширители за рамки! Ако е възможно си купи от неговите и не се занимавай с глупости! Успех!
Матеев е разработил много добри уширители за рамки! Ако е възможно си купи от неговите и не се занимавай с глупости! Успех!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Според най-масовите цени, правите рамки струват 0,38 лв, а рамките с уширител са 0,48 лв. Ако си купиш само уширители (метални или пластмасови) и съответно гвоздеи за тях - цената им е около 8 ст за рамка. Като сложиш и труда за коването им......излиза, че готовите рамки с уширител са по-изгодни.
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
30 ДБ по 10 рамки по 2 за фарар, 600 бр , 300 бр. горни летви, 300 долни летви, кроене, рязане, чук, пирони/пневматичния такер е добрия вариянт/ и всичко това с пило и яйца по рамките изложени продължително време на пролетни температури. Гоооляяяяям филм. По добре излез срещу Кличко. Ако слагаш винтове, слагай по един от страна. Долният ще закача при вадене слагане в съседната рамка и ще ти скъса нервите. По мои лаишки сметки, за една година няма да се отървеш от всички скапани рамки. Мисли и за други вариянти. Аз съм начинаещ, но първото което ми хрумна е да кача дб рамките в двоен фарар, отдолу ханеманова решетка и под нея майката със пчелите да се оправя с фараровите рамки(там ще помагат магазинните от ДБ). Кога да се направи питай Пелет, Демари или някой опитен от форума. Така до зимата ще се отървеш от голямите рамки и можеш да ги разкараш заедно с кошерите и примерно с някоя отводка в тях. Може и да бъркам. Да кажат патилите.
Те кошерите в момента са зазимени с магазин върху плодника, и пролетта пилото трябва да тръгне в магазина, ако стане така ми се улесняват нещата и директно във Фарара
При металните разделители се обгръща горната летва на рамката към страничната и така рамката сатава по здрава и по трудно може да се сцепе края на горната летва при по силно тръсване на рамката или ако не са спазени разтоянията между корпусите и стане залепване между горните и долните рамки. Не че ги харесвам много тижя железа, но това е за сега моя опит.
Здравейте,
Да така е, металните рутови разделители укрепват рамката............Но ако при самото коване слагаш по малко лепило няма да имаш проблеми.
Предпочитам пластмасовите на Матеев пред металните.
Поздрави, Г. Георгиев
Как така да няма бе, градски? Ядене пиене- тия три неща....
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))