Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 98

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ...бързо-бързо достигнахме до извода, че слагането на кантар на всеки един кошер е откачена идея по простата причина, че това ще струва луди пари...
    Върнах се в началото на темата, защото ме интересува следния въпрос: 100 евро на кошер /единична, а не серийно производство цена/ за интегрирана тегловна система на кабелна връзка с точност 10 грама за едно измерване, свързана с централен компютър, записващ теглото на всеки кошер в реално време луди пари ли са? Може да спести доста труд и пътуване на пчеларя, освен това прекрасно се съчетава с охранителна функция. В съчетание с данните от една метеостанция, данните от един празен кошер за сравнение, разни вътрекошерни датчици и подходящ анализиращ софтуер би трябвало да се получи добър продукт. Или само така ми се иска?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Върнах се в началото на темата, защото ме интересува следния въпрос: 100 евро на кошер /единична, а не серийно производство цена/ за интегрирана тегловна система на кабелна връзка с точност 10 грама за едно измерване, свързана с централен компютър, записващ теглото на всеки кошер в реално време луди пари ли са? Може да спести доста труд и пътуване на пчеларя, освен това прекрасно се съчетава с охранителна функция. В съчетание с данните от една метеостанция, данните от един празен кошер за сравнение, разни вътрекошерни датчици и подходящ анализиращ софтуер би трябвало да се получи добър продукт. Или само така ми се иска?
    Кой го предлага това като комплексна система? И за цена 100 евра? Би ли дал повече инфо?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Давам цялото инфо. Работата тръгна с въпроса ми към наша фирма, с която често работя, произвеждаща тегловни системи за животновъдните комплекси. Там се налага непрекъснато измерване на теглото на многобройни бункери за фураж, от които непрекъснато се раздава на животните. Разработени и приложени са технология, хардуер и софтуер за това начинание. По време на разговорите се оказа, че за кошера е достатъчен един централен тегловен датчик, а в момента се сертифицират новите нискобюджетни локални платки, които съвместяват в себе си целия хардуер, необходим за интерпретиране и изпращане на данните към РС. Посочената сума е съвсем ориентировъчна, вида на конекторите, кутийките и др. подобни аксесоари ще влияят на бъдещата цена. Производителя изобщо не е мислил за приложение върху кошери, но се оказва подходящо. За себе си съм решил да пробвам, така и така ще правя нов пчелин, като ще е, да е нещо ново. Дай боже и по някоя от европрограмите да може да се финансира. Както казва инж. Матеев, някакво конкурентно предимство прави бизнеса, всичко останало е просто оцеляване.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Давам цялото инфо. Работата тръгна с въпроса ми към наша фирма, с която често работя, произвеждаща тегловни системи за животновъдните комплекси. Там се налага непрекъснато измерване на теглото на многобройни бункери за фураж, от които непрекъснато се раздава на животните. Разработени и приложени са технология, хардуер и софтуер за това начинание. По време на разговорите се оказа, че за кошера е достатъчен един централен тегловен датчик, а в момента се сертифицират новите нискобюджетни локални платки, които съвместяват в себе си целия хардуер, необходим за интерпретиране и изпращане на данните към РС. Посочената сума е съвсем ориентировъчна, вида на конекторите, кутийките и др. подобни аксесоари ще влияят на бъдещата цена. Производителя изобщо не е мислил за приложение върху кошери, но се оказва подходящо. За себе си съм решил да пробвам, така и така ще правя нов пчелин, като ще е, да е нещо ново. Дай боже и по някоя от европрограмите да може да се финансира.
    Доста хора ще ти бъдем благодарни ако на държиш в течение как са развиват за в бъдеще нещата при теб с тази система.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Нещо, което и преди съм гледал, но сега го препрочетох с други очи:http://www.sama.ru/~yerko/yerko_bg/balance

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Седем години по-късно и след доста похарчени средства прекратих опитите за събиране и анализ на база данни. Основните причини са две:
    1. Работя сам и нещата се придвижват бавно и мудно - когато имам време и желание.
    2. Влагането на пари за външни услуги /софтуер и хардуер/ рязко започнаха да нарастват.
    3. Пчеларстването не носи приходи, които да покриват разходите ми за труд и постепенно се превърна в хоби с десетина кошера.
    Да, събрах огромна база данни за теглото на четири кошера, но не събрах данни от вътрешността на кошера. Събирането на последните по лесен и достоверен начин се оказа сложна задача. Тази задача е лесно решима, идеята я има, но няма средства за осъществяването и. С одъртяването започна да изчезва и ентусиазмът. Замисълът беше да се събират по едно и също време данни за тегло, вътрекошерни параметри, метеорологични условия и да се напише софтуер за обработка на корелацията им. Първото и третото се оказаха лесно осъществими, но без останалото няма смисъл.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Седем години по-късно и след доста похарчени средства прекратих опитите за събиране и анализ на база данни. Основните причини са две:
    1. Работя сам и нещата се придвижват бавно и мудно - когато имам време и желание.
    2. Влагането на пари за външни услуги /софтуер и хардуер/ рязко започнаха да нарастват.
    3. Пчеларстването не носи приходи, които да покриват разходите ми за труд и постепенно се превърна в хоби с десетина кошера.
    Да, събрах огромна база данни за теглото на четири кошера, но не събрах данни от вътрешността на кошера. Събирането на последните по лесен и достоверен начин се оказа сложна задача. Тази задача е лесно решима, идеята я има, но няма средства за осъществяването и. С одъртяването започна да изчезва и ентусиазмът. Замисълът беше да се събират по едно и също време данни за тегло, вътрекошерни параметри, метеорологични условия и да се напише софтуер за обработка на корелацията им. Първото и третото се оказаха лесно осъществими, но без останалото няма смисъл.
    Помниш ли като ти писах : ...и като видиш данните на кошера, какво?---ще пратиш манго на пчелина да реши проблема ли? Как беше " мързеливо пчеларство ". Няма пчеларство без труд. Разбра го по трудния начин май.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Една овца да имаше под ръка,щеше да решиш задачата с кантара.
    Това не е шега,нито обида.
    Малко ми е страно това "агро" щом не можа да направиш-видиш връзката м/у млекодайно и пчелата.....че даже и вароа може да е индикатор за кантара...
    Фантазии....,а можеби НЕ!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Споко и запази данните. Ще ти пратя няколко документа на пощата, но трябва да се четат внимателно и между редовете, че са на "брюкселски език". И си припомни кой беше организатор на конференцията за дигитализацията, произхода му и сегашната му позиция.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А аз си мислех, че само се потиш!? Дойде ти най сетне...за акълЯ става дума. Но иначе ти завиждах, че се намери по-луд и от мен.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •