Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
Цифрите се движат около тези:

Германия - 20 000 тона
Франция - 16 000 тона
Испания - 31 000 тона
Румъния - 15 000 тона
България - 9 000 тона
Полша - 14 000 тона
Италия - 12 000 тона
Унгария - 14 000 тона
Гърция - 16 000 тона
Гледам цифрите и ми изникват разни въпроси...
Съвсем бакалска сметка: България произвежда шест пъти повече мед на глава от населението(три пъти повече на единица площ) спрямо Франция. Ако приемем, че производството на мед в милата родина е два пъти по-голямо заради нерегистрираните семейства (във Франция е недопустимо...) можем ли да се наречем "пчеларска" нация?
Какво ли е съотношението при консумацията пак на глава от населението и дали не трябва да се обърнем точно към вътрешния пазар с цел по-високи приходи от пчеларство?