Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Още носят прашец, сутрин студено, но само чакат да грейне слънцето през отвора и излитат. Прегледах дъната и хранилките за конденз и имаше само в един кошер на средата на пчелина, по обяд бяха разпуснали кълбата та успях да го прегледам да видя от къде идва влагата, но не разбрах. Пило няма никакво, пчели много, даже и майката видях. Мед има от всички страни на кълбото включително и под него на 1вия корпус има по малко, ще изкарат без проблеми до февруари. По книгите пише, че не търпят мед под кълбото но действително си оставят тънки венци на 1ви корпус като се разпуска кълбото го консумират. Махнах още една маломедна пита за по добра вентилация и смених дъното дано спре влагата.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    По книгите пише, че не търпят мед под кълбото но действително си оставят тънки венци на 1ви корпус
    Една от техниките прилагани от Сърбите при работа с ЛР е ,качване на майката с пилото най-отгоре с преградена мрежа,точно преди акацията.Демек пчелите трупат мед под пилото.Ще потърся филма и ще го кача.

Ето двете серии..
    https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=whykMNGvglk

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Една от техниките прилагани от Сърбите при работа с ЛР е ,качване на майката с пилото най-отгоре с преградена мрежа,точно преди акацията.Демек пчелите трупат мед под пилото.Ще потърся филма и ще го кача.

Ето двете серии..
    https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=whykMNGvglk
    Ангеле до кога си по нашите географски ширини? Имам някой въпроси и да взема да спретна нещо дивечово, за да ги дискутираме по обстойно. Говоря за януари.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Мисля да се позадържа поне до пролетта,но ....ракията от мен.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Мисля да се позадържа поне до пролетта,но ....ракията от мен.
    Добре, ще се разберем нещо. Имам ти телефона и ще звънна, само малко да преминат ловните офанзиви. Ракия пия от уважение по 100мл., ама вино повечко си пийвам.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    И централен , има много самосевка то миналата година рапица ,слънчоглед и насяха ряпа за торене . И най интересното е че не сме имали отрицателни температура.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен има един блок със синап и от там носят прашеца. Снимах какви дебели топки носят на краката, но нямам време да ки кача.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Не прашецът е провокирал залагането на пило.Явно синапът добре отделя нектар.С толкова пило,питките направо са задължителни и то по-дебели.Трябва да се внимава и с вентилацията-конденза не е за пренебрегване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Няма никакъв летеж не вярвам да вкарват нектар, сутрин за 2 часа блъскат яко прашец после не правят нищо извън кошера. Днес такава жега, заграждахме един двор с мрежа по тениска се потихме все едно е лято. Дано само пилото не е повече от размера на кълбото. Не знам нощно време дали го събират на макс или е по рехаво.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И наша милост да доложи. Днес 15;00, 6 бр. прегледани, няма кьораво яйце за лек даже. Който си беше силен есента на пчели и храна, и сега е силен. Слабия си е слаб. Едно съмнение за търтовка. Чакаме високосната година. Друго не споделяме, ако и да ни усетят, че сме тук. И само още нещо, исконно не се пише със З. Това за любителите на синтаксиса.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •