Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 65

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    И аз така си го мисля но после като ги взема обратно трябва пак да смъква 3-те магазина. Та затова се питах дали все пак не ги слага най отгоре върху последния 3-ти магазин и после да му е по лесно като ги обира .Който е бил на лекцията би трябвало да е видял като показва къде точно се слага.Моля колегите които са били на лекцията да коментират дилемата.
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Ами звъни му и го попитай.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Имам записа от лекцията във Варна, но все не ми остава време да я прослушам. От лекторията 2013 г. специално за отводките разбрах че от „плодника“ (в случая ЛР корпус) взима няколко пити с каквото му трябва, изтръсква ги в плодника на тяхно място поставя основи и отгоре ХР. Изтръсканите пити поставя над ХР (предполагам в два магазина един върху друг на които са отнети част от рамките и пчелите също са изтръскани) и на другия ден минава и ги обира заедно с пчелите. Предполагам че и тази година го е разказвал същото???

Наблюдател
    Регистриран
    02.12.2010
    Значи тези рамки които взема с пилото кога го прави това? .... Прави го на 3 етапа по 2 рамки. Първите два етапа са по време на рапицата. А тогава все още магазините му са от долу под плодника и му е лесна работата. Завъртането на магазините го прави като отиде на акацията. Поне аз така разбрах. Но това което ме учуди е, че на практика до акацията взима все едно почти половината кошер с пчели и веднага след акацията по още 2 рамки. Е на мен ми е ясно че иска да печели от майки и отводки, но пък показва и кошери е 5-6 магазина от горе, което ме навежда на мисълта че за тази процедура за която говори не я прави тотално за всичките си кошери. При толкова много кошери с които разполага може да си прави врътки всякакви. И все пак едно голямо БРАВО за Софрон. Много е напред с материала и има хъс за работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от nikkalas Виж публикацията
    Значи тези рамки които взема с пилото кога го прави това? .... Прави го на 3 етапа по 2 рамки. Първите два етапа са по време на рапицата. А тогава все още магазините му са от долу под плодника и му е лесна работата. Завъртането на магазините го прави като отиде на акацията. Поне аз така разбрах. Но това което ме учуди е, че на практика до акацията взима все едно почти половината кошер с пчели и веднага след акацията по още 2 рамки. Е на мен ми е ясно че иска да печели от майки и отводки, но пък показва и кошери е 5-6 магазина от горе, което ме навежда на мисълта че за тази процедура за която говори не я прави тотално за всичките си кошери. При толкова много кошери с които разполага може да си прави врътки всякакви. И все пак едно голямо БРАВО за Софрон. Много е напред с материала и има хъс за работа.

Нищо не си разбрал прослушай пак записа .В пчеларството 2+2 не винаги прави 4 . Някой тънкости си ги премълчават абсолютно всички.Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Нищо не си разбрал прослушай пак записа .В пчеларството 2+2 не винаги прави 4 . Някой тънкости си ги премълчават абсолютно всички.Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    След като е събрал толкова аудитория и се е изпънал пред нея, искам да питам защо ще забранява да се снима, а и ще премълчава някои от знанията си? Ха да дойде и да ми кажете някой, че този е някакво светило. Когато ще ми казва тайни, които ги има във всяка пчеларска книга съм ти е..л светилото.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не ти, ама приберно бай Иван като вари два казана ракия на година се хвали тука, ама да си чул/прочел някой който вари по 10+, че и то от спирт примеро, а не от плодове или джибри...?!?

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    След като е събрал толкова аудитория и се е изпънал пред нея, искам да питам защо ще забранява да се снима, а и ще премълчава някои от знанията си?
    Продава незаконо отводки, продава(дори и изнася) незаконо пчелни майки, използва амитраз(не съм особенно запознат с този препарат, но не обърнахте ли внимание, че спомена - "днеска го има в пробите, след два-три месеца се е разпаднал", и го няма, че то някой някъде беше писал подобно нещо за едни други забранени вещества, и за причината защо някой си продавали меда напролет...) за третиран на пчелните си семейства - ами явно има човека какво да "крие"...

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    Ранните майки се правят както се правят всички други майки тук проблема е търтеите и хубавото време за оплождане.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Ранните майки се правят както се правят всички други майки тук проблема е търтеите и хубавото време за оплождане.
    Какво толкова сложно има в производство на ранни майки? Като казваме "ранни майки", колко ранни да са те? Още февруари може да се заложи пило и да се изкарат майки в началото на март. От това по - рано - здраве му кажи, а тази година има и търтеи в семействата и при това топло време, тези за какви да ги смятаме, ако се получат? А има такава възможност, защото пило има, търтеи също.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Ранни, ранни колко да са ранни! Да се не окаже, че са миналогодишни?
    Keep Walking...

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •